Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


Κατά την ψήφισή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι βουλευτές του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ ο ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Μιλώντας στη Βουλή, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι είναι ανοικτή στις παρατηρήσεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων και των φορέων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η σταδιακή αντικατάσταση όλων των μονάδων λιγνίτη.

Η Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε αναγκαίες τις ΑΠΕ για τη χώρα μας, "διότι το 2013 θα αρχίσουμε να πληρώνουμε μεγάλα πρόστιμα για την εκπομπή ρύπων και θα αναγκαστούμε να κάνουμε βίαιες αλλαγές στα τιμολόγια των καταναλωτών".

"Μια πολιτική που ευνοεί τις ΑΠΕ μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα ειδικό τέλος που θα επιβληθεί το 2013 καθώς τώρα είναι πολύ χαμηλό το κόστος για τον καταναλωτή, αφού επιβαρύνεται μόλις τρία λεπτά ανά κιλοβατώρα, περίπου δηλαδή 3-4 ευρώ επιβάρυνση το χρόνο", δήλωσε η υπουργός, σχολιάζοντας τις επικρίσεις σχετικά με την "υψηλή" τιμολόγηση των ΑΠΕ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com