Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για τη ΔΕΚΑ πρότεινε η εισαγγελέας

Απαλλακτική ήταν η αγόρευση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Όλγα Σμυρλή, για τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ), που κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του Δημοσίου.


Ο πρώην πρόεδρος και τα πέντε πρώην μέλη του δ.σ. της ΔΕΚΑ κατηγορούνται ότι από τς 9-10 Απριλίου του 2000 πραγματοποίησαν μαζικές αγορές μετοχών, με σκοπό την άνοδο του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν, ενόψει και των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, προκάλεσαν ζημίες στο ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας τόνισε ότι όχι μόνο το Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά όπως τόνισε αποδείχθηκε ότι οι αγορές ήταν επιτυχημένες και κερδοφόρες για το Δημόσιο, το οποίο αύξησε την περιουσία του.

Η Όλγα Σμυρλή επισήμανε δε ότι αν η ΔΕΚΑ ήταν σήμερα το ίδιο ισχυρή με τότε, "θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά κατά των κερδοσκόπων, που λεηλατούν την ελληνική οικονομία".

Η εισαγγελέας υποστήριξε δε, ότι η όλη κατηγορία δε στηρίχθηκε σε μία εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη, αλλά στις αιτιάσεις ενός πολίτη και ενός πολιτικού.

Είναι η τρίτη φορά που εκδικάζεται η υπόθεση, καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε τις δύο προηγούμενες απαλλακτικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com