Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο θα γίνει πράξη λέει ο δήμαρχος Εχεδώρου

Αισιόδοξος ότι η μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στη Σίνδο θα γίνει πράξη, δήλωσε ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους.


Η περιοχή του ΤΕΙ στη Σίνδο καλύπτει όλα τα κριτήρια επάρκειας, διαθεσιμότητας και προσπελασιμότητας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου, ικανοποιεί την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, είναι ελεύθερη, δεν διεκδικείται και είναι ένα αγρόκτημα συνολικής έκτασης 1330 στρεμμάτων, τόνισε ο δήμαρχος.

Στους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη και προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, η προστασία του περιβάλλοντος από τις εστίες ρύπανσης (βιομηχανικά λύματα κ.α.), ο έλεγχος της ποιότητας νερού, η επικαιροποίηση του πολεοδομικού σχεδίου, η διαχείριση της Βιομηχανικής Περιοχής, η ανάπτυξη δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τις επιχειρήσεις και καινοτόμων δράσεων.

Ήδη ο Δήμος είναι σε στενή συνεργασία με το ΤΕΙΘ και το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σταματάκης δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον νέο δήμο που θα προκύψει από τη συνένωση των δήμων Εχεδώρου, Χαλάστρας και Αξιού, με την εφαρμογή του νομοσχεδίου "Καλλικράτης".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com