Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Διαφοροποίηση Πετσάλνικου για τους δήμους του «Καλλικράτη»

Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, προκάλεσαν οι παραινέσεις του πρόεδρου της Βουλής, Φιλ. Πετσάλνικου, να ακούσει τα παράπονα όσων διαφωνούν με τις συγχωνεύσεις δήμων που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Ο τελευταίος ζήτησε την εξαίρεση από τις συγχωνεύσεις και του δήμου Μακεδνών, στην ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική περιφέρειά του, την Καστοριά. Το αίτημα απερρίφθη από τον υπουργό.


"Το θέμα είναι να δίνει την ψήφο του με την καρδιά του", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Φιλ. Πετσάλνικος, αφήνοντας υπονοούμενα ότι μερίδα των βουλευτών της συμπολίτευσης ενδέχεται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο λόγω κομματικής πειθαρχίας. Απευθυνόμενος στον Γ. Ραγκούση, είπε ότι "δεν σχεδιάζουμε και δεν αποφασίζουμε κάτι για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά για αρκετές δεκαετίες". Άφησε αιχμές για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας, λέγοντας ότι "κανείς δεν έχασε ακούγοντας, όχι απλά υποκρινόμενος ότι ακούει, αλλά πραγματικά".

Απαντώντας, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε όριο συζήτησης με τις τοπικές κοινωνίες. Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι υπάρχουν αντιρρήσεις, από τη στιγμή που η μεταρρύθμιση προχωρά στη δραστική μείωση του αριθμού των δήμων. Όσον αφορά στα αιτήματα του Φιλ. Πετσάνικου, είπε πως "σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι πολιτικά ορθό να υποσκελίζεται μια μεγάλη ουσιαστική και κρίσιμη για το μέλλον της χώρας συζήτηση για ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com