Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΣΕΕ: Ναι στην μείωση των τιμών, αλλά να ελεγχθούν οι πολυεθνικές

Οι Έλληνες έμποροι είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τις τιμές δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης σε δημοσιογράφους. Την ίδια ώρα πρόσθεσε πως το υπουργείο Οικονομίας θα πρέπει να ελέγξει τις πολυεθνικές που ευθύνονται για τις υψηλές τιμές και να αντιμετωπίσει φαινόμενα αισχροκέρδειας.


Όπως ανέφερε ο Β. Κορκίδης, “Το ελληνικό εμπόριο θέλει και οφείλει να μειώσει τις τιμές, ώστε να εξισορροπήσει την σημαντική απώλεια αμοιβών κατά 20% έως 30% των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά και το πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα”.

Τόνισε πως εμπόδια στην μείωση των τιμών είναι η αύξηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ και οι ενδοομιλικές πωλήσεις των πολυεθνικών που «φουσκώνουν» τις τιμές στα ελληνικά ράφια.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, θα πρέπει να επιβληθεί μια μοναδική χαμηλή τιμή και να σταματήσουν οι προωθητικές ενέργειες, οι συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις. Ζητάει τέλος βοήθεια από τη μεριά του κράτους μέσω “της μείωσης των ενοικίων, των επιτοκίων, των φόρων, των λογαριασμών, των κρατικά ελεγχόμενων τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ''.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com