Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Διακρατικές συμφωνίες κατά της φοροδιαφυγής υπογράφει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Συμφωνίες για τη φορολογική συνεργασία με τον ΟΟΣΑ καθώς και για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών για θέματα που σχετίζονται με τη φοροδιαφυγή θα υπογράψει η Ελλάδα. Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γ. Παπακωνσταντίνου, από το Παρίσι στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΟΣΑ.



Σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οι παραπάνω συμφωνίες θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ακόμη ανέφερε πως ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και για τις αλλαγές που έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τόνισε ότι το έλλειμμα μειώνεται με μεγαλύτερο του αναμενόμενου ρυθμό και πως δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι στον έλεγχο της "τρόικας" θα εξετάσουν ο τρόπος που εξελίσσεται η υλοποίηση του προϋπολογισμού για το 2010 καθώς και αν εφαρμόζονται οι δεσμεύσειςτης Ελλάδας στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει με την Ε.Ε, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ από τον ΟΟΣΑ ανακοινώθηκε ότι στον κατάλογο των χωρών που είναι μέλη του προστέθηκαν το Ισραήλ, η Εσθονία και η Σλοβενία.

"Έχουμε την τιμή να έχουμε αυτές τις νέες χώρες ως εταίρους και συνεργάτες", ανέφερε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com