Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Νέα επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για την Οικονομία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Υπεραμύνθηκε δε της στάσης του κόμματός του να καταψηφίσει τα μέτρα.


Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για "αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πάντα επί μήνες - μεταξύ άλλων και ο εισπρακτικός μηχανισμός. Κι απ’ αυτή την παράλυση προέκυψε νέα διόγκωση του ελλείμματος…".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προέβη σε "απίστευτη αλυσίδα δημοσίων δηλώσεων που διακήρυσσε παντού ότι είμαστε «διεφθαρμένοι», ότι «δεν υπάρχει σάλιο» κι ύστερα έβγαινε να δανειστεί πανάκριβα, ενώ την χτύπαγαν οι κερδοσκόποι από παντού".

Όσον αφορά στην καταψήφιση των μέτρων ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι το μείγμα πολιτικής που πρότεινε η κυβέρνηση "οδηγεί σε φαύλο κύκλο: ύφεσης, μειωμένων δημοσίων εσόδων, επίμονα υψηλών ελλειμμάτων παρά τις θυσίες, ακόμα σκληρότερων μέτρων, ακόμα πιο βαθιάς ύφεσης, ακόμα πιο μειωμένων δημοσίων εσόδων, ακόμα πιο επίμονων ελλειμμάτων.". Σημείωσε δε, ότι "ένας σωστός πολιτικός, κατά μείζονα λόγο, οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του από ένα μείγμα πολιτικής που οδηγεί σε φαύλο κύκλο και αδιέξοδο. Κι αυτό εμείς το κάναμε. Όχι για να διασωθούμε από τα χειρότερα. Αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας τη δύσκολη στιγμή. Και να προσφέρουμε αξιόπιστη εναλλακτική λύση".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com