Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Άιτημα ανέγερσης συμπληρωματικού δικαστικού μεγάρου επαναφέρει ο ΔΣΘ

Το αίτημα για ανέγερση συμπληρωματικού δικαστικού μεγάρου σε χώρο του λιμανιού, ενεργοποιεί εκ νέου ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε το θέμα θα θέσει η διοίκηση του Συλλόγου υπό τον πρόεδρο Μανόλη Λαμψίδη στο νέο πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), Στέλιο Αγγελούδη στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Παρασκευής.



Στη συνάντηση αναμένεται να παραστεί και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Δημήτραινας.

«Στη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος του ΔΣΘ θα επαναλάβει το αίτημα για ανέγερση συμπληρωματικού δικαστικού μεγάρου σε χώρο του ΟΛΘ, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά και όπως είχε τοποθετηθεί θετικά η “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ”, αναγνωρίζοντας ότι είναι η μοναδική ρεαλιστική, πλέον οικονομική και εφικτή λύση», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Λαμψίδης «θα τονίσει πως μετά την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο παλαιό υφιστάμενο δικαστικό μέγαρο και τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που ανέκυψαν, επιβάλλεται με ταχείς και συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσει η ανέγερση του συμπληρωματικού δικαστικού μεγάρου στο σημείο εκείνο».

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγγελία της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη έγινε στα εγκαίνια της ΔΕΘ του 2005, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει στα χρόνια που ακολούθησαν καμία σημαντική εξέλιξη, παρά μόνο εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις διαφόρων φορέων, μεταξύ των οποίων και του ΤΕΕ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com