Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Χρέη και αισχροκέρδεια «καίνε» τα νοικοκυριά

Την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και τη λήψη μέτρων για την πάταξη της αισχροκέρδειας ζητούν από την κυβέρνηση με κοινό τους ψήφισμα το σύνολο των Ενώσεων Καταναλωτών της χώρας,





Για το ζήτημα της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ασυδοσίας στην αγορά οι ενώσεις εκτιμούν ότι σε συνθήκες ύφεσης, αυξανόμενης ανεργίας και ευρύτατης οικονομικής δυσπραγίας η λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών-καταναλωτών από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους.

Καλούν, λοιπόν, το κράτος να δημιουργήσει άμεσα κανόνες για την προστασία του πολίτη-καταναλωτή, απαγορεύοντας καταχρηστικές αισχροκερδείς πρακτικές και ενισχύοντας τον κοινωνικό ιστό. Να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχο της δράσης και της δραστηριότητας της αγοράς.

Να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που οδηγούν στην ακρίβεια, να μειωθούν άμεσα οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών στις χιλιάδες των περιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί και διαπιστώνονται καθημερινά αντινομίες, καταχρηστικές και παράνομες αισχροκερδείς πρακτικές.

Και, τέλος, να μειωθεί ο ΦΠΑ τουλάχιστον στα βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Ανοικτή επιστολή
Οσο για το νομοσχέδιο που αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι ενώσεις των καταναλωτών μεταφέρουν την αγανάκτηση των πολιτών-μελών τους για την καθυστέρηση της ψήφισής του, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

«Ποιοι και γιατί εμπαίζουν τους υπερχρεωμένους;» αναρωτιούνται και συνεχίζουν: «Από τις αρχές Ιουνίου, 23 πρωτοβάθμιες και 2 δευτεροβάθμιες ενώσεις καταναλωτών έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς κα Κατσέλη, κ. Παπακωνσταντίνου και τον Πρωθυπουργό, ζητώντας συνάντηση με θέμα την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Μετά από 20 και πλέον ημέρες, μετά από καθημερινή τηλεφωνική όχληση των αρμοδίων, χωρίς ανταπόκριση και μετά από τον «κατακλυσμό» των γραφείων μας με πλέον των 3.200 ηλεκτρονικών υπογραφών διαμαρτυρίας καταναλωτών, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση?» γράφουν στην επιστολή.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com