Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ροδακινοπαραγωγοί, βυτιοφορείς και πολιτική επιστράτευση

Πορεία με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα έως τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί, ξεκινώντας από τον κόμβο της Κουλούρας, έξω από τη Βέροια, ροδακινοπαραγωγοί των συνεταιριστών εργοστασίων Venus και ΑΛΜΜΕ της Ημαθίας.


Αποστολή τους ήταν να εξηγήσουν στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να τους ζητήσουν να επιτραπεί η τροφοδοσία των κονσερβοποιείων ώστε και αυτά με τη σειρά τους να απορροφήσουν την παραγωγή ροδάκινου που απειλείται με καταστροφή.

Όπως έγινε γνωστό, οι παραγωγοί αποχώρησαν δίχως να λάβουν κάποια απάντηση από τους βυτιοφορείς οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι τώρα με το δικό τους πρόβλημα : τί θα κάνουν με την πολιτική επιστράτευσή τους.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί εκείνοι που οι ποικιλίες που έχουν στα χωράφια τους ωριμάζουν αυτές τις ημέρες. Αν δεν βρεθεί λύση αυτοί θα αφήσουν τα ροδάκινα στα δέντρα να σαπίζουν…

Πάντως λόγω έλλειψης μαζούτ πολλά κονσερβοποιία διέκοψαν τη λειτουργία τους και οι συνεταιρισμοί σταμάτησαν την παραλαβή ροδάκινων. Απογοητευμένοι οι παραγωγοί βλέπουν τη σοδειά τους να… χάνεται!.

Στο μεταξύ, χωρίς βενζίνη εξακολουθούν να είναι τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας καθώς ακόμη δεν ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννη Γιαβρίδη, κανένας συνάδελφός του δεν έλαβε μέχρι στιγμής φύλλο πορείας. Τόνισε πάντως πως οι απεργοί θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αφότου αρχίσει η παραλαβή των φύλλων πορείας.

Παρόλα αυτά πάντως από το πρωί παρατηρείται κάποια αλλαγή στο σκηνικό έξω από πρατήρια υγρών καυσίμων με αποθέματα βενζίνης. Είτε δεν υπάρχουν ουρές, είτε αυτές είναι μικρότερες.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους προέδρους των δύο σωματείων βενζινοπωλών της Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή και Σπύρο Μελίδη, γιατί οι καταναλωτές νοιώθουν πιο ήσυχοι μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com