Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Διαμάχη ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. στην εξεταστική των ομολόγων

Σε διαμάχη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξελίχθηκε η εξέταση του γενικού διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και αντιπρόεδρου του ΟΔΔΗΧ, Χ. Ντζιούνη, για την εξεταστική των ομολόγων.


Αφορμή η δήλωση του Ντζιούνη πριν την εξέταση πως « δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης του θέματος των ομολόγων» που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπαχρήστου.

Ανέφερε πως θα καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, για την επάρκεια του μάρτυρα ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Ντζιούνης είτε ξέρει για την υπόθεση των «τοξικών» ομολόγων και δεν θέλει να μιλήσει ή δεν είναι ο κατάλληλος για την θέση του γενικού διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Από τη μεριά της Ν.Δ., ο βουλευτής, Ν. Νικολόπουλος, χαρακτήρισε απειλή για τον μάρτυρα τη στάση του Β. Παπαχρηστού ενώ κατηγόρησε και τον πρόεδρο της επιτροπής Ντ. Ρόβλια ότι δεν προστάτεψε ως όφειλε τον μάρτυρα. Τόνισε ακόμα πως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταχειρίστηκαν έτσι τον μάρτυρα γιατί δεν απέδωσε ευθύνες σε στελέχη της Ν.Δ.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αποχώρησε (σ.σ χωρίς πάντως να εξηγήσει αρχικά τους λόγους).

Ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε πως «υπάρχει στόχευση να βγει συγκεκριμένη απόφαση» ενώ καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ότι «εάν κάποιοι μάρτυρες τους αρέσουν έχει καλώς, διαφορετικά αρχίζουν τις ευθείες απειλές».

Την ίδια ώρα από το ΠΑΣΟΚ απαντούσαν ότι «Η ΝΔ επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να εκτρέψει την έρευνα της εξεταστικής που ήδη εξελίσσεται δραματικά σε βάρος της» .Πρόσθεσαν πως όταν ρωτήθηκε ο μάρτυρας αν αισθάνθηκε ότι απειλείται το διέψευσε.

Ακόμη στην κατάθεση του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σ. Ρομπόλη, αναφέρθηκε πως «τα δομημένα ομόλογα είναι μια ζημιογόνος επιλογή για τα ταμεία και αυτό είναι καθαρό». Ειδικότερα για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ ανέφερε πως η αποτίμηση που έγινε έδειξε ότι η ονομαστική αξία του ομολόγου δεν υπερβαίνει το 81,2% της ονομαστικής του αξίας κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι ποσό έως και 25 εκατομμύρια ευρώ πήγε σε προμήθειες και μίζες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com