Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Στήριξη Κατσέλη στον πρόεδρο της ΔΕΘ

Κάλυψη στον πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Νίκο Κωνσταντίνου προσέφερε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, περί δήλωσης που του αποδίδεται σύμφωνα με την οποία έχει δηλώσει «ελληνόφωνος Ευρωπαίος κεντροαριστερός».



"Δεν είναι λίγες οι φορές που δημοσιεύματα διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων", σχολίασε η υπουργός, σημειώνοντας ότι στο επίμαχο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας απομονώθηκε η λέξη "ελληνόφωνος".

"Σε λίγο θα ανοίξει τις πύλες της η ΔΕΘ. Η κυβέρνηση θέλει αναβάθμιση της HELEXPO-ΔΕΘ σε νέες εγκαταστάσεις, με νέους ανθρώπους, στρατηγικό διεθνή εταίρο και με εξωστρέφεια στο θεσμό. Στην προσπάθεια αυτή ο κος Κωνσταντίνου έχει όλα τα προσόντα να υποστηρίξει το εγχείρημα", πρόσθεσε.

"Εμένα με ενδιαφέρει αν είναι Έλληνας ή ελληνόφωνος ο κύριος, γιατί ως πρόεδρος της ΔΕΘ, εκπροσωπεί την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. Εσείς όμως περνάτε τους πάντες. Δεν σας ενδιαφέρει αν είναι Έλληνες. Αυτό είναι μείζον θέμα» απάντησε ο Κυρ. Βελόπουλος.

Σχολιάζοντας δήλωση του Κυρ. Βελόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Ν. Κωνσταντίνου είχε εκφράσει την ενόχληση που δεν προβάλλεται η βλάχικη γλώσσα, λόγω της καταγωγής του, η Λούκα Κατσέλη απάντησε: "Και τώρα να τον ρωτήσετε, θα σας πει ότι είναι και Έλληνας και ελληνόφωνος και Ευρωπαίος και δικηγόρος και αριστερός» ανταπάντησε η κα Κατσέλη. «Δεν μπορεί να του προσάψει κανείς, κάτι γι’ αυτό. Ούτε για το ότι γνωρίζει το βλαχικό ιδίωμα. Τον κο Κωνσταντίνου θα πρέπει να τον κρίνουμε από τις πράξεις του ως προέδρου της ΔΕΘ. Η εργασία του για το μεγάλο αυτό εγχείρημα της ΔΕΘ-HELEXPO είναι άψογη - και θέλω να τον κρίνω στο τέλος του επόμενου έτους ανάλογα μ’ αυτά που έχει κάνει".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com