Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επιμένουν στην απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση προχωρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη τεθεί από χθες σε ισχύ η απόφαση για την πολιτική επιστράτευσή τους και την επίταξη των οχημάτων, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.


"Συνεχίζουμε", δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του κλάδου, υπό τις επευφημίες συγκεντρωμένων απεργών. Οι τελευταίοι υποδέχθηκαν τις δηλώσεις του με το σύνθημα "είναι τρελός ο πρόεδρος".

"Δεν ήρθαμε για να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειες μας [...] Παλεύουμε για να διατηρήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία", είπε ο Γ. Τζωρτζάτος.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης ελήφθη δια βοής και όχι με μυστική ψηφοφορία, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Πορεία προς τη Βουλή

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμα της πανελλαδικής γενικής συνέλευσης του κλάδου ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, κατηγορούν την κυβέρνηση για στάση αδιαλλαξίας και επαναλαμβάνουν το κεντρικό τους επιχείρημα ότι η άδεια τους έχει αγοραστεί από το κράτος και πως παρέχουν τα φτηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη, εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες.

"Δεν υπάρχει αύριο" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται ότι αποφασίστηκε ομόφωνα πως η "μοναδική τους ελπίδα είναι η συνέχιση της απεργίας.

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι απεργοί εξετάζουν τη διενέργεια κινητοποιήσεων και για τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων και των εθνικών οδών δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

"Η επίταξη θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας"

Πηγές του υπουργείου Υποδομών χαρακτήρισαν την πρόταση της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες "γενναία". Υπογράμμισαν ότι ύστερα από αυτή την εξέλιξη η επίταξη θα εφαρμοστεί κανονικά και μέχρι κεραίας, "με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Σε εξέλιξη είναι σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των υπουργείων που εμπλέκονται στην επιστράτευση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com