Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Κλείνει την πόρτα στην «ανοιχτή διακυβέρνηση» ο Αν. Λοβέρδος

Πυρά κατά μίας από τις κεντρικές καινοτομίες της κυβέρνησης Παπανδρέου, της στελέχωσης της κρατικής μηχανής μέσω της «ανοιχτής διακυβέρνησης», εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, με την αρωγή του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Αφορμή αποτέλεσε ο διορισμός του Ροβέρου Σπυρόπουλου στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, με καθυστέρηση εννέα μηνών.



Ο υπουργός ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης ήταν "εξευτελιστική", με αποτέλεσμα να μην κατατεθούν αρκετές υποψηφιότητες και η κυβέρνηση να αναγκαστεί να ζητήσει -χωρίς επιτυχία- από "σοβαρούς ανθρώπους, όπως δικηγόρους, ανώτερα στελέχη της διοίκησης και άλλους" να υποβάλλουν αίτηση.

«Μας είπαν θα μας εξευτελίσετε χωρίς λόγο, αφού ούτε χρήματα δίνετε, ούτε κάτι άλλο και το μόνο που προσφέρετε απλόχερα είναι ο εξευτελισμός» , σύμφωνα με τον Αν. Λοβέρδο.

Από τη μεριά του, ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι οι υπουργοί πρέπει να έχουν λόγο για τους συνεργάτες τους και πρόσθεσε ότι η ανοιχτή διακυβέρνηση προκαλεί "έλλειμμα λειτουργικότητας που πρέπει να αντιμετωπιστεί".

Σημειώνεται ότι ο νέος διοικητής του ΙΚΑ διευκρίνισε πως δεν υπέβαλλε αίτηση στο "opengov.gr".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com