Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ζητούν απελευθέρωση των αδειών στα ΙΧ βυτιοφόρα

Αφορμή στο Σύνδεσμο των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών για να διατυπώσει αίτημα άρσης των περιορισμών στην αδειοδότηση ΙΧ βυτιοφόρων, έδωσε η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα βυτιοφόρα ιδιοκτησίας των εταιρειών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.



Όπως σημειώνει, όχι μόνο δεν επαρκεί ο στόλος, αλλά ο εφοδιασμός της αγοράς παρεμποδίζεται από μερίδα των απεργών.

Όσον αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης ΙΧ βυτιοφόρων, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι το υπουργείο συνεχίζει να θέτει περιορισμούς παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες είναι αντισυνταγματικοί, αλλά και την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ζήτημα.

Ο ΣΕΕΠΕ ζητά:

• Να προωθηθεί η άμεση και πλήρης απελευθέρωση έκδοσης αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων που χορηγούνται στις Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

• Να ορισθεί ότι η άδεια κυκλοφορίας των Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων ισχύει για τις μεταφορές όλων των προϊόντων που διακινεί κάθε Εταιρεία Εμπορίας ώστε, να μπορεί να αξιοποιεί τα βυτιοφόρα της ανάλογα με τις ανάγκες της. Δηλαδή να μπορεί, κάθε Εταιρία, με τα ίδια βυτιοφόρα να διακινεί θέρμανση το χειμώνα και το καλοκαίρι να διακινεί καύσιμα στα μικρά αεροδρόμια, τις μαρίνες, κλπ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com