Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Από 13 έως 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από τις 13 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να εγγράφονται οι επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην ΑΣΠΑΙΤΕ.



Φέτος όλοι οι επιτυχόντες στα ΤΕΙ θα εισαχθούν στο Α΄ εξάμηνο και δεν θα υπάρξει το φαινόμενο των προηγούμενων ετών, όπου υπήρχαν φοιτητές που ξεκινούσαν τη χρονιά από το Β' εξάμηνο.

Όσον αφορά στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επίσης, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και από το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ πληκτρολογώντας τον εντεκαψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

Προϋπόθεση εγγραφής είναι η βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας για τους εισαγόμενους που δεν είναι κάτοχοι τίτλου απόλυσης Ελληνικού ή Κυπριακού Λυκείου. Αν δεν έχουν τη βεβαίωση αυτή, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εισαγόμενοι χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους. Επισημαίνεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά, που υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθένας από τους εισαγόμενους, θα σταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους, εκτός των Κύπριων υπηκόων, των οποίων οι φάκελοι θα σταλούν με τη φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου απευθείας στις σχολές επιτυχίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Δ/νση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους από 1-9-2010 μέχρι και 10-9-2010.

Τέλος, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com