Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οι συμβάσεις λήγουν αλλά οι συμβασιούχοι μένουν

Προσωρινή διαταγή να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τη λήξη της σύμβασής τους, 104 εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε νωρίτερα το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου. Πρόκειται για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την 1η Σεπτεμβρίου.




Οι συμβασιούχοι έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία υποστηρίζουν ότι καλύπτουν "διαρκείς και πάγιες ανάγκες" στις υπηρεσίες του δήμου όπου εργάζονται και γι' αυτό ζητούν να παραμείνουν στη θέση τους.

Σύμφωνα με το αίτημα που υπέβαλαν, θα πρέπει να οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, όπως γινόταν παλαιότερα με το νόμο Παυλόπουλου τον οποίο επικαλούνται.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 104 συμβασιούχων θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες, σε ημερομηνία η οποία ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο ωστόσο, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία εντέλεται να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και μετά τη λήξη των συμβάσεων, δεχόμενο ότι ικανοποιούν διαρκείς και πάγιες ανάγκες στις υπηρεσίες του κεντρικού δήμου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com