Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τον νόμο για τις μεταφορές»

Την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμοστεί ο νόμος για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, κάνοντας λόγο για ισορροπία της κυβέρνησης στη βάση του δημοσίου συμφέροντος.



Ηδη στο νομοσχέδιο για την περαίωση έχει συμπεριληφθεί διάταξη με την οποία ρυθμίζεται η διαδικασία απόσβεσης των αδειών για τα φορτηγά και βυτιοφόρα Δ.Χ. Συγκεκριμένα δίνεται στους ιδιοκτήτες η δυνατότητα να αποσβέσουν το κόστος της άδειας σε 3-7 χρόνια, ενώ στην περίπτωση που η άδεια στο μεταξύ μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο προβλέπεται η συνέχιση της διαδικασίας για το αναπόσβεστο τμήμα. Τέλος, στην περίπτωση συνταξιοδότησης κατά το τελευταίο έτος εργασίας αποσβαίνεται η όποια εναπομείνασα αξία. Την εκτίμηση ότι οι αυτοκινητιστές θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους εξέφρασε σε δηλώσεις του στον "Βήμα FM" ο υφυπουργός Υποδομών Σπ. Βούγιας, προσθέτοντας πως το θέμα πλέον βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας. Σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων θα αποφασίσουν με μυστική ψηφοφορία αν θα προχωρήσουν ή όχι στην αναστολή των κινητοποιήσεων.

"Οχι" Πεταλωτή για νέα περαίωση

Στο μεταξύ, ο Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα νέας περαίωσης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ρύθμιση θα ψηφιστεί στη Βουλή, χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη.

"Η περαίωση θα εφαρμοστεί για τελευταία φορά καθώς με τη φορολογική μεταρρύθμιση δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα νέας περαίωσης" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς δε, σχετικά με τη στάση της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά στο ζήτημα των φορτηγατζήδων υπογράμμισε ότι "πρόκειται για μια στάση που στερείται αξιοπρέπειας και σοβαρότητας, καθώς αναδεικνύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει τη στοιχειώδη υπευθυνότητα όταν ψηφίζει τον νόμο και τώρα ζητεί αύξηση της μεταβατικής περιόδου".

Έκκληση για συμμετοχή στο διάλογο για την Παιδεία

"Ήρθε η ώρα των σοβαρών τομών και αλλαγών γιά την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε τους πολίτες και αρμόδιους φορείς να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά στο διάλογο γιά την παιδεία που ξεκίνησε", τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής σημειώνοντας ότι την Κυριακή παρακολούθησαν την παρουσίαση των προτάσεων της κυβέρνησης, στους Δελφούς, 6.000 χρήστες στο διαδίκτυο.

"Τεράστιο σκάνδαλο το Βατοπέδι"

Επιμμένει ο Γ. Πεταλωτής στη σκληρή του κριτική για την υπόθεση του Βατοπεδίου και στις ευθύνες της Ν.Δ. "Η ζημία για το ελληνικό δημόσιο είναι δεδομένη και η στάση της Ν.Δ προκλητική", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος έκανε λόγο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το γιατί η η προανακριτική επιτροπή ζητεί νέες εκτιμήσεις για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου δήλωσε ότι "γίνεται προφανώς για να υπάρξει ακριβής προσδιορισμός της ζημίας".

Τέλος αναφερόμενος στη δημοσκόπησηξ της GPO και με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνου οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στον δήμο Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι το κυβερνών κόμμα "δεν πορεύεται με βάση τις δημοσκοπήσεις όπως έκανε η Ν.Δ", εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση πως θα υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα για τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com