Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στον εισαγγελέα καταγγελία για «στημένους» διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τεντέ, στέλνει ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντ. Ρόβλιας, καταγγελία επιχειρηματιών, σύμφωνα με την οποία «ομάδα εταιρειών κατοχύρωνε επί μια δεκαπενταετία το 90% των κρατικών διαγωνισμών για προμήθειες ρούχων».


Η καταγγελία προέρχεται από εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας, η οποία κάνει λόγο για διαγωνισμούς μόνο κατ' επίφαση. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εταιρείας, το σύστημα των διαγωνισμών για τις κρατικές προμήθειες, "είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας πολύ συγκεκριμένης ομάδας εταιρειών και να αποθαρρύνει τις υπόλοιπες από το να συμμετέχουν".

Κάνει λόγο για συμφωνία μεταξύ των εν λόγω εταιρειών, οι οποίες έχουν στενές ή και συγγενικές σχέσεις, για να διαχειρίζονται το κρατικό χρήμα. Αποτέλεσμα σύμφωνα με την καταγγελία είναι οι συγκεκριμένες αυτές εταιρείες να εισπράττουν το 80-90% των προμηθειών του τμήματος κλωστοϋφαντουργίας του υπουργείου.

Στην καταγγελία επισυνάπτεται πίνακας με τις προμήθειες για τα έτη 2004-2010, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ακριβείς από τον γενικό γραμματέα εμπορίου αλλά και αναφορές για την μετοχική σύνθεση και την εκπροσώπηση των εταιρειών που συμμετείχαν στις προμήθειες.

Η καταγγελία, εκτός από τον Ι. Τεντέ, έχει αποσταλεί και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας, Π. Νικολούδη και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δημήτριο Κυριτσάκη


 
website counter
friend finderplentyoffish.com