Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Π. Μπεγλίτης: Δεν πέφτουν κυβερνήσεις στις δημοτικές εκλογές

«Δεν κρίνεται η κυβέρνηση στις περιφερειακές εκλογές» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος και πως πρέπει να στηριχθούν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για την υπέρβαση της κρίσης.



"Η χώρα κινδυνεύει και δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας" είπε ο κ. Μπεγλίτης στην τηλεόραση του Σκάι, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στην Ευρώπη δεν έπεσαν κυβερνήσεις, πόσο μάλλον στην Ελλάδα που έχουμε ισχυρό πρωθυπουργό και κοινοβουλευτική ομάδα.

"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα...αλλά δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι πολιτικές. Ωστόσο δεν πρέπει να μπούμε στην περιδίνηση μιας προεκλογικής περιόδου" πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ολοκλήρωσης της στρατηγικής των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τού καταλόγισε ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και πως "πιάνεται" από τη λογική του αντιμνημονίου .

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Μπεγλίτης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε κάτι τέτοιο και διευκρινίζοντας ότι ενδεχομένως να χρειάζονται συναινέσεις κάτι που, όπως είπε, και πάλι είναι δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι η αριστερά είναι κατακερματισμένη.

"Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και να μην οδηγηθούμε σε εσωστρέφεια" δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξέλιξη στη συμφωνία για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά είπε ότι το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία την Τετάρτη, αν δεν υπάρξουν προβλήματα με τη συμβαλλόμενη πλευρά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να επικρατήσει σύνεση και διευκρινίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν θα υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αν και δεν υπάρχει φορολογική ασυλία, θα υπάρξουν διακανονισμοί βάσει του νόμου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com