Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η δημοσιοποίηση αύριο της έκθεσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την οικονομία, ο κίνδυνος «λουκέτου» για 2 στις 10 επιχειρήσεις, το ενδεχόμενο νέων περικοπών στο Δημόσιο, η πιθανότητα πρόωρων εκλογών, η αύξηση των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια, η διαμόρφωση νέου τοπίου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ψήφος εμπιστοσύνης οι δημοτικές εκλογές".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μπροστά στη διαφαινόμενη εκλογική αποσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου προσδίδει επί της ουσίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει για την έξοδο από την κρίση, παρ΄ότι μέχρι τώρα μιλούσε για τις εκλογές του «Καλλικράτη»".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αναβρασμός στην Παιδεία. Κόντρα κυβέρνησης - Πρυτάνεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις βασικές αρχές των αλλαγών που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσίασε η Αννα Διαμαντοπούλου, το Σάββατο, στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τις προτάσεις της υπουργού Παιδείας, ανοίγει ο δρόμος για συνένωση ή συγχώνευση τμημάτων Πανεπιστημίων".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "«Ψαρεύει» ψήφους με μονόλογο και... απειλή για εκλογές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "«Κόκκινο» χτυπάει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ηρωική έξοδο ετοιμάζει ο Γιώργος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ηρωική έξοδο υπό το άλλοθι της αναγκαστικής προσφυγής σε πρόωρες εθνικές κάλπες μετά την προεξοφλημένη συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές κάλπες αποβλέπει ο πρωθυπουργός".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο Παπανδρέου οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σκληρή απάντηση στα διλήμματα που θέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε χθες από τη Μεσσηνία όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών".

ΕΘΝΟΣ: "Εκτόξευση στις δόσεις των στεγαστικών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φωτιά στους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων από την ανοδική κούρσα του euribor και του ελβετικού φράγκου. Η ετήσια -μέχρι στιγμής- επιβάρυνση για ένα στεγαστικό 200.000 ευρώ συνδεδεμένο με euribor φθάνει τα 528 ευρώ, ανατινάζοντας εν μέσω κρίσης τον οικογενειακό προϋπολογισμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στο Α.Τ. Λευκού Πύργου ο αντίχριστος 666 αποτάσσει αστυνομικούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο τέταρτος ο Αναστάσιος Θεοδωρίδης του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης υπέβαλλε την παραίτησή του αρνούμενος την παραλαβή της ταυτότητας. Ολοι τους είναι ενεργά μέλη της εκκλησίας, πιστοί ορθόδοξοι Χριστιανοί και μετέχουν των μυστηρίων Της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εκβιάζει με πρόωρες εκλογές και ψευτοδιλήμματα ο Παπανδρέου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παίζει τα ρέστα του απόψε στη διακαναλική μετά τα μοιραία λάθη του που τον οδήγησαν σε εκλογική καθίζηση αλλά και σε απώλεια της μάχης του μνημονίου. Θα πέσει στην παγίδα που πάει να στήσει ο Γιώργος. Επιχειρεί πολιτικό εκβιασμό με διαρροές και υπονοούμενα για πρόωρες εκλογές προκειμένου να σταματήσει τον «κατήφορο» των πράσινων υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Εκβιάζει γιατί βουλιάζει".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με εκβιαστικά διλήμματα και μεταβίβαση της ευθύνης για την πορεία της χώρας στους πολίτες, ο πρωθυπουργός επιχειρεί στο... παρά πέντε να ανακόψει το κύμα των ψηφοφόρων που απομακρύνονται από τις επιλογές που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές"


ΕΣΤΙΑ: "Το ενδεχόμενο προώρων εκλογών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πηγή των μεγαλυτέρων προβλημάτων στον τόπο μας είναι το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα -κυβερνώντα και αντιπολιτευόμενα- δεν σέβονται τον εκλογικό κύκλο της τετραετίας. Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η τετραετία την οποία ορίζει ρητώς το Σύνταγμα εξαντλήθηκε πλήρως μόνο δύο φορές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ζητάει ψήφος ευθύνης".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Απόψε, σε διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εκπέμψει σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και την υπανάπτυξη".

City Press: "«Εκρηκτική» ανάπλαση της πρωτεύουσας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ελεγχόμενη ανατίναξη του κτιρίου του πρώην ΝΑΤ με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Ν. Κακλαμάνης: «Η αρχή για την πολεοδομική αναγέννηση του ιστορικού κέντρου». Η εικόνα ίσως συμβολίζειτην κατάσταση της οικονομίας".


Metro: "Αρωμα πρόωρων εκλογών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαθύ πολιτικό περιεχόμενο στην αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου προσδίδει ο πρωθυπουργός, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβερνητική πολιτική".


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σηκώνει το γάντι ο Γ. Παπανδρέου".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Οχι» από την ΤτΕ σε νέους φόρους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση των δαπανών ιδίως στις δημόσιες επιχειρήσεις και επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη μείωση του ελλείμματος, συστήνει η Τράπεζα της Ελλάδας. Στην ενδιάμεση έκθεση, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, επισημαίνεται ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλη αύξηση φορολογικών βαρών και η οικονομική πολιτική πρέπει να επικεντρωθεί στη δραστική περικοπή των δαπανών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κινδυνεύουν με «λουκέτα» δύο στις δέκα επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο «κόκκινο» βρίσκονται επιχειρηματικά δάνεια 15 δισ. Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι δύο στις δέκα επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να παραμείνουν σε λειτουργία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζών, ακόμη πέντε στις δέκα επιχειρήσεις έχουν προβλήματα στα οποία μπορούν δυνητικά να αντεπεξέλθουν με τη συνδρομή του τραπεζικού συστήματος".







 
website counter
friend finderplentyoffish.com