Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το χρονοδιάγραμμα των αγροτικών πληρωμών

Από αύριο αρχίζει η πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων για τους αγρότες όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης στην παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος για τις πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο του 2011.


Το χρονοδιαγραμμα των αγροτικών πληρωμών, που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο έχει ως εξής:

►Από αύριο μέχρι τέλους Οκτωβρίου θα δοθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε 720.000 δικαιούχους, όπου και θα εξοφληθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

►Μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου θα εξοφληθούν και οι ενισχύσεις για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα του 2009 (εξισωτική αποζημίωση, βιολογική γεωργία - κτηνοτροφία, μείωση νιτρορύπανσης), οι εκκρεμότητες των ετών 2006-09 και οι ενισχύσεις στους νέους αγρότες.

►Στο τέλος του Φεβρουαρίου θα καταβληθεί σ συνδεδεμένη επιδότηση βάμβακος και βιομηχανικής ντομάτας.

►Άνοιξη του 2011 θα γίνει η πληρωμή της επιστροφής ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου συνολικού ποσού 490 εκατ. ευρώ.

► Την περίοδο Μάιος - Ιούλιος 2011 θα γίνουν οι παρακάτω πληρωμές:

•Αγροπεριβαλλοντικά μέτρα 2010 συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ

•Στήριξη φυτικής -ζωικής παραγωγής ποσό 77 εκατ. ευρώ

• Εξισωτική αποζημίωση 2020 ποσού 160 εκατ. ευρώ

•Μέτρα αγροτικής ανάπτυξης ποσού 70 εκατ. ευρώ.

Έρχεται η κάρτα του αγρότη

Την έγκριση προγράμματος ύψους 12 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ψηφιακού συστήματος ενημέρωσης του αγρότη, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσιοποίησε ο Κ. Σκανδαλίδης.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα διατίθεται η κάρτα αγρότη που θα δίνει πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό, ο αγρότης δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνει δικαιολογητικά.




 
website counter
friend finderplentyoffish.com