Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σε ιδιώτη περνάει ο έλεγχος των προμηθειών για τα νοσοκομεία

Ιδιωτικός φορέας, πιθανότατα από το εξωτερικό, θα αναλάβει τη διαδικασία προμήθειας υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους προμηθευτές.



Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας με τους προμηθευτές προανήγγειλε ότι ο ιδιωτικός φορέας θα προκύψει ύστερα από διαγωνισμό και αφού υπογράψει σύμβαση με το Δημόσιο, θα αναλάβει τη διαδικασία προμήθειας υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ο φορέας θα αποτελείται από μία ή δύο εταιρείες που θα είναι υπεύθυνες για τους διαγωνισμούς των προμηθειών, τη φύλαξη και τη διανομή των υλικών στα νοσοκομεία.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο ιδιωτικός φορέας θα είναι από το εξωτερικό, καθώς -όπως υποστήριξε- αντίστοιχοι φορείς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο κέρδος αυτού του φορέα, ο Αν. Λοβέρδος επισήμανε ότι όσο καλύτερες τιμές θα εξασφαλίζει για το δημόσιο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος του.

Το νέο σύστημα για τις προμήθειες των νοσοκομείων θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2012.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας θα μετατραπεί σε Επιτροπή Προδιαγραφών. Οι τεχνικές προδιαγραφές των υλικών θα μπαίνουν από νοσοκομεία ή περιφερειακές υπηρεσίες Υγείας ή ακόμη και από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, και όχι από ιδιώτες, πρόσθεσε.

Σχετικά με τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές ο Αν. Λοβέρδος υποσχέθηκε ότι η εξόφληση των οφειλών που αφορούν στην περίοδο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2009, θα γίνει μέσω ομολόγων, έως το τέλος του έτους. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε επίσης τα οφειλόμενα για την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2010 θα πληρωθούν τοις μετρητοίς μέχρι το τέλος του 2010. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από το 2011 οι αποπληρωμές θα γίνονται εγκαίρως.

Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των προμηθευτών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσία και του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com