Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αναθεώρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ζητά η «ΠΕΙΡΑΣ»

Την αναθεώρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ζητά η Πανελλήνια Ενωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) με αίτημα που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού (αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ) Τηλέμαχο Χυτήρη.



Η "ΠΕΙΡΑΣ" σημειώνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στη ραδιοφωνική αγορά εξαιτίας της πρόβλεψης που υπάρχει στον Ν. 3592/2007 σύμφωνα με την οποία οι σταθμοί έπρεπε να δηλώσουν μία μόνο φορά το χαρακτήρα του προγράμματός τους ως ενημερωτικού ή μη.

«Προβλεπόταν επίσης -επισημαίνει η ΠΕΙΡΑΣ- ότι οι άδειες θα είχαν προκηρυχθεί μέχρι τις 31/12/2007, οπότε η επιχείρηση θα μπορούσε να επιλέξει τον τύπο της άδειας που θα αιτηθεί. Η προκήρυξη όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να είναι δεσμευμένες ες αεί βάσει μιας δήλωσης προσωρινού χαρακτήρα, πράγμα που αντίκειται στα άρθρα 14, 5 και 106 του Συντάγματος».

Γι αυτό και ζητά από τον κ. Χυτήρη «να εξετάσει την αναθεώρηση της κείμενης νομοθεσίας ή να διασφαλίσει την ορθή, σύμφωνα με το Σύνταγμα εφαρμογή της, καταλήγοντας οτι οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν και λειτουργούν σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, με εμβαλωματικές ρυθμίσεις, χωρίς καμία ασφάλεια δικαίου.

Σήμερα διανύουν μία από τις πιο δύσκολες εποχές μετά τη μεταπολίτευση και καλούνται να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση υπό τη δαμόκλειο σπάθη των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών (ΕΣΡ, ΕΕΤΤ), οι οποίες επιβάλλουν στους επιχειρηματίες την τήρηση των υποχρεώσεων που προβλέπει ο νόμος για τους αδειούχους σταθμούς, χωρίς παράλληλα να τους αναγνωρίζουν τα αντίστοιχα δικαιώματα.»
 
website counter
friend finderplentyoffish.com