Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

H ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας και οι συστάσεις της για έξοδο από την κρίση, η αντίθεση του ΔΝΤ στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., η επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας σε θέματα διαφθοράς, η ανάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα της διαχείρισης του νέου συστήματος προμηθειών υγείας και η καταδίκη σε θάνατο του πρώην αντιπροέδρου του Ιρακ, Τάρεκ Αζίζ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στα δυο στενά".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που ο πρωθυπουργός θέτει το δίλημμα «χρεοκοπία ή σωτηρία» και επισείει την προσφυγή σε πρόωρες γενικές εκλογές, αν αποδοκιμαστεί στις αυτοδιοικητικές της 7ης Νοεμβρίου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος περιγράφει αδρά στην έκθεσή του τις νέες περικοπές σε όλο το Δημόσιο, που θα έρθουν το 2011".

Η ΑΥΓΗ: "Δεν πείθει ούτε το ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο κενό πέφτει ο εκβιασμός που επιχείρησε ο πρωθυπουργός με το δίλημμα «ψηφίστε τους κυβερνητικούς υποψηφίους ή χρεωκοπούμε». Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα πολιτικά αδιέξοδα που προοιωνίζεται η «γραμμή Παπανδρέου»".


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μικρότερο κράτος και μείωση φόρων!... Δραστικές προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όχι άλλους φόρους, αλλά περιορισμό του σπάταλου κράτους συστήνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Ενδιάμεση έκθεση για την Νομισματική Πολιτική. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Γ. Προβόπουλος είναι ιδιαίτερα καυστικός στις αναφορές του για τους χειρισμούς που οδήγησαν τη χώρα στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, αλλά και τη διαδικασία εφαρμογής του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαζί με την οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παταγώδης αποτυχία της εφαρμογής του Μνημονίου, όπως επιβεβαιώνεται από την αναθεώρηση του ελλείμματος και τις δρακόντιες συστάσεις της Τρόικας για επείγοντα έλεγχο της κάλυψης των εσόδων, παρασέρνει και την κυβέρνηση σε πολιτικό γκρεμό".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κλείστε τα ΚΑΠΗ! Το νέο «μνημόνιο Προβόπουλου»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το δικό του... μνημόνιο κατέθεσε χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος. Η «Ενδιάμεση Εκθεση Νομισματικής Πολιτικής» περιλαμβάνει προτάσεις-σοκ για τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου. Σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο, συνιστά το κλείσιμο των ΚΑΠΗ, την κατάργηση των εκδρομών που χρηματοδοτούν τα ΚΑΠΗ και ο ΟΓΑ αλλά και τη μείωση των δαπανών για τη μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένα χωριά στα σχολεία όπου μαθητεύουν".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΟΧΙ Στο φασισμό Στο Μνημόνιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τί είναι σήμερα ο φασισμός; Φασισμός είναι όταν το πολιτικό σύστημα υπηρετεί τους τοκογλύφους. Φασισμός είναι όταν οι τράπεζες δανείζονται από την ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% και δανείζουν την Ελλάδα (ομόλογα) με επιτόκιο 3,5%. Φασισμός είναι όταν δανείζεις μια χώρα με τοκογλυφικούς όρους και επιβάλλεις Μνημόνια, αφαιρώντας εθνικά και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα. Γι΄αυτό, το «Οχι στο φασισμό» του 1940, αντιστοιχεί σήμερα στο «Οχι στο Μνημόνιο»".

ΕΘΝΟΣ: "Βέτο ΔΝΤ για τις πρόωρες εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόκκινο πανί για το ΔΝΤ η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Υψηλόβαθμα στελέχη του πιστεύουν ότι μια εκλογική διαδικασία θα εκτροχιάσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και θα ακυρώσει το Μνημόνιο".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«ΟΧΙ» 5 αστυνομικών στο θηρίο - 666".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τώρα κι άλλοι πέντε αστυνομικοί πληρώνουν το βαρύ τίμημα της απόταξης επειδή δεν δέχονται να υποταχθούν στη Θηρίο - 666. Οι τρεις υπηρετούν στην Αθήνα και οι δύο στην Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και πολλοί είναι έτοιμοι να πουν το «ΟΧΙ» και να αρνηθούν να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Προβόπουλος: άσε τις εξυπνάδες κύριε Παπανδρέου. Οι πρόωρες εκλογές θα τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα εξυγίανσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όχι στην επιβολή νέων φόρων, τώρα μείωση στις κρατικές δαπάνες για να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, το μήνυμα του διοικητού της Τραπέζης τηςΕλλάδος στον Γ. Παπανδρέου".

ΕΣΤΙΑ: "28 Οκτωβρίου 1940. Το ιστορικό φύλλο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγάλη επιδείνωση παρουσίασε η θέσις της Ελλάδος σε θέματα διαφθοράς, σύμφωνα με τον Δείκτη Αντιλήψεως της Διαφθοράς 2010, που παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς» κ. Κ. Μπακούρης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θύελλα προκαλεί το εκλογικό δίλημμα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έντονη κομματική αντιπαράθεση, αλλά και ερωτήματα για το ενδεχόμενο η χώρα να κληθεί να διαχειριστεί τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε περιβάλλον έντονης πολιτικής αστάθειας, προκάλεσε το εκλογικό δίλημμα που έθεσε αίφνης προχθές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κανένα περιθώριο για νέους φόρους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών και θα πρέπει να εστιάσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής για να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα διατυπώνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην ενδιάμεση έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το δίλημμα Γιώργου τσουρουφλίζει τη Ν.Δ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τρομάζει τη Ρηγίλλης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρά το κάλεσμά της για αντιμνημονιακή ψήφο. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποκαλύψει ότι δεν θα διστάσει να πάει σε πρόωρες εκλογές, εάν οι πολίτες δεν τον στηρίξουν με την ψήφο τους τον Νοέμβριο, έχει τσουρουφλίσει τον Αντώνη Σαμαρά".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "«Στην εποχή του ΔΝΤ τη βγάζουμε με γιαουρτάκι»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακρίβεια στο ζενίθ, συντάξεις στο ναδίρ, ανισότητες και «κοροϊδία». Οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν βλέπουν, καθώς πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους, να γκρεμίζονται ακόμα και τα όνειρα που έκαναν για τα παιδιά τους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμια υποχώρηση του λαού στους εκβιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός έκανε ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό στο λαό, λέγοντας ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει πρώτη δύναμη στις εκλογές, τότε ανακόπτεται η πορεία της κυβέρνησης, έρχεται η χρεοκοπία. Η συμφωνημένη χρεοκοπία ξεκίνησε με την υποτίμηση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κατακτήσεις που πάρθηκαν πίσω".

City Press: "Αγριες κόντρες με φόντο την κρίση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σκληρή πολιτική αντιπαράθεση πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών. Γ. Προβόπουλος: Αμεση και δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών".


Metro: "Πρωταθλητές στη διαφθορά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τελευταία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2010. Η οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "«Οσο ζω δεν θα δεις δημαρχία...».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις δημοτικές εκλογές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Νέα αύξηση φορολογίας θα επιταχύνει την ύφεση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων», τονίζεται στην ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική και προστίθεται: «Η περαιτέρω αύξηση της επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων θα επιτείνει την ύφεση και θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων»".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλείστε κρατικές υπηρεσίες. Συστάσεις ΤτΕ για έξοδο από την κρίση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ΤτΕ εκτιμά ότι η ύφεση στην οικονομία φέτος θα κινηθεί πέριξ του 4%, ενώ η ανεργία θα υπερβεί το 12%. Οι μέσες πραγματικές αποδοχές μειώνονται φέτος για το σύνολο της οικονομίας κατά 8%. Ειδικά στο Δημόσιο η μείωση των πραγματικών μισθών θα φθάσει το 17%".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρακτικές συνταγές περικοπών και 15 προτάσεις για τη φοροδιαφυγή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συστήνει έμφαση στην περικοπή των δαπανών και την πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Δραστικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους συνέστησε χθες - μέσω της ενδιάμεσης έκθεσης νομισματικής πολιτικής - ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Συνταγή» για περικοπές δίνει η Τράπεζα Ελλάδος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στοχευμένα και ιδιαίτερα τολμηρά μέτρα για την περιστολή των κρατικών δαπανών στο Δημόσιο αλλά και πλέγμα μέτρων για την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, εισηγείται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με την ενδιάμεση έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, που υπέβαλε χθες στη Βουλή".









 
website counter
friend finderplentyoffish.com