Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Διευκρίνισεις Παπουτσή για τη Frontex

Διευκρινίσεις για την ανάπτυξη δυνάμεων της Frontex στη συνοριακή γραμμή Ελλάδος-Τουρκίας έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για θέματα ευθύνης του.



Έκανε γνωστό πως θα αναπτυχθούν περίπου 200 συνοριοφύλακες της Frontex στη συνοριακή γραμμή Ελλάδος-Τουρκίας.

Σε πρώτη φάση έχουν φθάσει οι παρατηρητές έπονται τα μέσα και το προσωπικό που θα τα επανδρώσει, δήλωσε ο Χρ. Παπουτσής.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα ο υπουργός τόνισε ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αναπτυχθούν γκέτο αλλά και κινήσεις οργανωμένων ακροδεξιών που θα "ψαρεύουν σε θολά νερά", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογο πρόβλημα έχει διαμορφωθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, διαπίστωσε, ωστόσο, ο Χρ. Παπουτσής, σημειώνοντας πως δεν είναι εύκολη η επίλυση του προβλήματος για την οποία απαιτείται υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας.

Σχετικά με το επεισόδιο που διαδραματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής με την επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο, ο υπουργός σημείωσε ότι "λυπούμαστε για αυτό το συμβάν, αλλά εάν υπήρχε καλύτερη συνεργασία της συνοδείας του με την αστυνομία θα είχε αποφευχθεί".

Προεδρικό Διάταγμα για την Οικονομική Αστυνομία

Ο υπουργός είπε ακόμα πως έχει σταλεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος προς υπογραφή που προβλέπει την ίδρυση νέας επιτελικής υπηρεσίας της αστυνομίας που θα ονομάζεται εσωτερικής ασφάλειας και οικονομικής αστυνομίας.

Πρόκειται για μιας πανελλαδικής εμβέλειας και ενιαίας ζήτησης υπηρεσία ασφαλείας.

Ενώ σε ό,τι αφορά την ίδρυση του αρχηγείου της ακτοφυλακής ξεκαθάρισε ότι ουσιαστικά θα είναι το υπάρχον λιμενικό σώμα από το οποίο ορισμένες μικρές δυνάμεις θα διατίθενται για να εξυπηρετούν υπηρεσίες του νεοσύστατου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com