Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μείωση φόρων και εισφορών προτείνει ο Αντ. Σαμαράς

Η μείωση φορολογικών συντελεστών, ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ, καθώς και η υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για νέες επενδύσεις περιλαμβάνονται στις προτάσεις για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.


Σύμφωνα με πηγές της Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα προτείνει ακόμη δράση για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της οικονομικής εσωστρέφειας.

Όσον αφορά στο σκέλος του "συμβολαίου" που αφορά στους εργαζόμενους, ο Αντ. Σαμαράς θα ζητήσει δράση για να μπει φρένο στα λουκέτα και την ανεργία, αλλά και τις μαζικές απολύσεις.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο Αντ. Σαμαράς θα επαναλάβει ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όχι μόνο δεν θα εξυγιάνουν, αλλά αντιθέτως θα επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά.

Παράλληλα, θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι η περίπτωση της Ιρλανδίας αποδεικνύει ότι δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα για την προστασία της ανάπτυξης και δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς τους όρους του Μνημονίου.
ΝΔ: Ένας χρόνος προεδρίας Σαμαρά

Στη "πρώτη γραμμή των εξελίξεων" βλέπει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τη Νέα Δημοκρατία, ένα έτος μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις που έκανε για την επέτειο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στους 850.000 ψηφοφόρους που μετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές, υποστηρίζοντας πως "τα οράματα και οι προσδοκίεςν που συνόδευσαν την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου [...] παίρνουν σάρκα και οστά".

Ο Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η Ν.Δ. μετασχηματίσθηκε σε "ανοικτό στην Κοινωνία Ευρωπαϊκό κόμμα της Κεντροδεξιάς, που συνδυάζει την αφοσίωσή του προς την Πατρίδα, με την καθημερινή του πολιτική παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων των πολιτών σε όλα τα επίπεδα" και αποτελεί "την κατ’ εξοχήν αξιόπιστη και σταθερή πολιτική δύναμη".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com