Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Εσωκομματικό “μορατόριουμ” ενός έτους ζητάει ο Γ. Παπανδρέου

Εσωκομματικό μορατόριουμ ενός έτους ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στόχος, όπως είπε, να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της κυβέρνησης που έχουν σχέση με την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.


Κατά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011, πολιτική συνδιάσκεψη του κόμματος προκειμένου να συζητηθεί το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης της πολιτικής συνδιάσκεψης δεν έχει οριστεί. Ωστόσο, η αναγκαιότητα πραγματοποίησής της, τέθηκε ως θέμα από τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν το αρνήθηκε.

Εν τω μεταξύ, αναβάλλεται η ανασύνθεση του πολιτικού συμβουλίου με την εκλογή νέων μελών, μία ανασύνθεση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μετά τις περιφερειακές εκλογές όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι δύσκολη η σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου μέχρι τα χριστούγεννα για να εκλεγεί το νέο πολιτικό συμβούλιο.

Τέλος, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή στην οποία θα εκπροσωπείται η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα. Η επιτροπή αυτή, θα συζητά τα νομοσχέδια, πριν αυτά κατατεθούν στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και για τις προβλέψεις του προϋπολογισμού το 2011.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com