Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η εκταμίευση της 3ης δόσης του δανείου, η κριτική Στρος Καν στην Γερμανίδα καγκελάριο, οι φιλόδοξοι στόχοι του προϋπολογισμού το 2011, η δημοσιονομική προσαρμογή 5 δισ. ευρώ, το ενδεχόμενο περικοπής επιδομάτων στις ΔΕΚΟ και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τελεσίγραφο Ε.Ε. για να δώσει 6,5 δισ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τελεσίγραφο για την άμεση προώθηση δεκάδων νομοσχεδίων και μεταρρυθμίσεων -πολλά εκ των οποίων επώδυνα- έδωσε η ελεγκτική μηχανή της τρόικας στην κυβέρνηση. Συνδέει το αν θα δώσει στη χώρα τη δόση των 6,5 δισ. τον Ιανουάριο, με την κατάλυση των κλαδικών συμβάσεων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την αναδιάρθρωση του φορολογικού εισπρακτικού μηχανισμού, την τακτοποίηση των χρεών και τον περιορισμό των δαπανών μισθοδοσίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

Η ΑΥΓΗ: "Περνούν θηλιά στον λαιμό της κοινωνίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άδοξο τέλος στην ευρωπαϊκή τουρνέ Παπανδρέου. Με υπογραφή Παπακωνσταντίνου η απόφαση του Eurogroup ότι το 2011 θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα, πέραν του μνημονίου, συνολικού ύψους 13,5 δισ. ευρώ. Μετατίθενται οι προσδοκίες για επιμήκυνση του Μνημονίου. Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση".

ΕΘΝΟΣ: "Ολα για όλα τα παίζει η κυβέρνηση το 2011".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόσθετα μέτρα για εξοικονόμηση ακόμη 4 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011 που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και κατατίθεται στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπονται μειώσεις αποδοχών στις ΔΕΚΟ και νέο ψαλίδι στα κονδύλια των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η ώρα των ΔΕΚΟ. 800 εκατ. ευρώ περικοπές".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με περικοπές στις δαπάνες των ΔΕΚΟ, ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ, επιχειρεί η κυβέρνηση να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2011. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα επιδόματα των υπαλλήλων, ενώ πολλές συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν προβλέπεται να ανανεωθούν".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κόβονται επιδόματα, φεύγουν συμβασιούχοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε περικοπές των επιδομάτων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ ως και 40%, αυξήσεις εισιτηρίων στις συγκοινωνίες και απομάκρυνση συμβασιούχων ορισμένου χρόνου εργασίας (μετά τη λήξη της σύμβασης) από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μεγάλων περικοπών δαπανών που επιβάλλονται με τον προϋπολογισμό του 2011".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Σημαδεμένο χαρτί. Φοβού τους μητσοτάκηδες και Ντόρα φέροντας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ντόρα έχει ρίξει τους τόνους, αλλά ξαναφοράει το χρώμα της φωτιάς για να μας πείσει ότι μπορεί να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με το κόμμα που θα ιδρύσει την Κυριακή στο θέατρο Μπάντμιντον, ανήμερα της γιορτής της μαμάς της, Μαρίκας Μητσοτάκη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σφίγγουν τη θηλιά στο λαό με νέα άγρια μέτρα για το δάνειο της τρόικα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου, ούτε από την έκβαση των αντιθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων μέσα και έξω από την ΕΕ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μείωση μισθών κατά 50% στις ΔΕΚΟ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύβος ερρίφθη για το Μαξίμου, που υπό τη δρακόντεια σκιά της Τρόικας, αποφάσισε νομοθετήματα - σοκ που θα αφορούν σε: Μείωση μισθών κατά 50% στις ΔΕΚΟ, περικοπές 30% στο στενό δημόσιο τομέα, αύξηση φόρων και ΦΠΑ, κύμα απολύσεων και λουκέτο σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοτικές επιχειρήσεις".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ασήκωτο βάρος 14 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι πολίτες θα κληθούν να καλύψουν με πρόσθετα μέτρα τα περίπου 4 δισ. ευρώ που λείπουν από τα έσοδα του 2010, εξαιτίας της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών και της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Μάχη» για μείωση του αναθεωρημένου ελλείμματος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εφάπαξ και όχι σε δόσεις θα πρέπει να «αποσβεσθούν» μέσα στο 2011 οι πρόσθετες δημοσιονομικές υποχρεώσεις ύψους 4 δισ. ευρώ που προέκυψαν από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ. Αυτό προέκυψε από τη νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα στην οποία συμμετείχε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Λ. Παπαδήμος".


City Press: "Νέα μέτρα χωρίς ευκολίες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση αναζητά για το 2011 4 δισ. ευρώ πέρα από τις προβλέψεις του μνημονίου. Η τρόικα είπε «όχι» στην επιβολή των πρόσθετων επιβαρύνσεων σε βάθος τριετίας".

Metro: "Κλείδωσαν τα νέα μέτρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιπλέον περικοπές δαπανών 4 δισ. προβλέπει ο Προϋπολογισμός. Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Μοντέλο ΟΣΕ για όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ προωθεί η κυβέρνηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προειδοποίηση μέσω της δόσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφή μηνύματα προς την Ελλάδα ότι δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο παρέκκλισης από τα συμφωνηθέντα μέσω του Μνημονίου έστειλε η τρόικα και οι εταίροι μας προς την κυβέρνηση. Το Eurogroup κατέστησε σαφές ότι η επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα του 2011 είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Ελλάδας".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ν.Δ.: «Οχι στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ν.Δ. δεν θα δεχθεί απολύσεις στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ. Αυτή ήταν η κατηγορηματική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τη συζήτηση που έχουν ανοίξει κυβερνητικά στελέχη για το ενδεχόμενο των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο αντίχριστος 666 βρήκε σύμμαχο την Δ.Ι.Σ.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ή πρέπει να είναι αφελείς οι συνοδικοί Ιεράρχες ή να ζουν εκτός του κόσμου τούτου. Δεν δικαιολογείται αλλιώς το πάτημα της πεπονόφλουδας που τους έριξε η Κυβέρνηση για την «Κάρτα του Πολίτη» και το 666 ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αυστρία: Γιώργο έπαιξες εκλογικά τη γ' δόση του δανείου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. ζήτησε να καθυστερήσει ο έλεγχος της εκπλήρωσης των όρων του μνημονίου λόγω των εκλογών και τώρα διαμαρτύρεται για την τρίτη δόση του δανείου», υποστηρίζει η Αυστρία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μας οδηγούν στη χεοκοπία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωπη με τα όσα έλεγε δημοσίως κατά την προεκλογική περίοδο, όταν απέκλειε πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2011, έρχεται πλέον η κυβέρνηση. Το μεγάλο θέμα -απείρως κρισιμότερο από την αναξιοπιστία ή την αξιοπιστία της κυβέρνησης- είναι αν η ελληνική οικονομία βαδίζει με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου προς τη διάσωση ή τη χρεοκοπία".

ΕΣΤΙΑ: "Θέατρο παραλόγου με την «τρόικα».

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το παράλογο συνίσταται καθ΄ολοκληρίαν στην στάση της Κυβερνήσεως που επιμένει να ανθίσταται στην λήψη μέτρων, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να εξέλθη η οικονομία από την κρίση. Στην πραγματικότητα η στάσις της Κυβερνήσεως όχι μόνον δεν επιλύει τα προβλήματα, αλλά τα επιδεινώνει περισσότερο".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Υποταγή άνευ όρων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα μέτρα θα παρθούν «μια και έξω» και όχι σε... δόσεις, προκειμένου να «αποσβεσθούν» μέσα στο 2011 οι πρόσθετες δημοσιονομικές υποχρεώσεις που προέκυψαν από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009. Αυτό σημαίνει ότι ο Προϋπολογισμός που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα προβλέπει πρόσθετη προσαρμογή ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να προστεθούν κατά τα 9,1 δισ. που προβλέπονται στο Μνημόνιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απειλή λουκέτου για το Παπαφειο".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσαρμογή 5 δισ. ευρώ με επίκεντρο τις δαπάνες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δημοσιονομική προσαρμογή 5 δισ. ευρώ θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μέτρα εκτάκτου ανάγκης. Αυξάνεται στο 13% ο ΦΠΑ στα τρόφιμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέτρα εκτάκτου ανάγκης παίρνει η κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2011, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος τουλάχιστον κατά 5 δισ. ευρώ. Ο νέος προϋπολογισμός που έχει τη βούλα της τρόικα εγκρίνεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια κατατίθεται στη Βουλή".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πού θα βρεθούν τα 4 δισ. Τα ευχάριστα και τα άσχημα νέα του προϋπολογισμού του 2011".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο προϋπολογισμός του 2011, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, προβλέπει ότι το έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί στο 7,4% του ΑΕΠ από 9,4% το 2010, αντιπροσωπεύοντας ποσό 17 δισ. ευρώ έναντι 22 δισ. ευρώ, εφέτος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διαβεβαιώσεις για την τρίτη δόση του δανείου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "διαβεβαιώσεις ότι η τρίτη δόση του δανείου από το μηχανισμό βοήθειας, ύψους 9 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί στην Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου αντί του Δεκεμβρίου έδωσαν χθες Αθήνα και Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας το θέμα καθαρά τεχνικό".



 
website counter
friend finderplentyoffish.com