Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στο Μαξίμου ο συντονισμός του Μνημονίου

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνουν το συντονισμό για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.


Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε στους υπουργούς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση όσων προβλέπονται από το Μνημόνιο και αφορά στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την πορεία είσπραξης των εσόδων. Ανέφερε ότι έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής 453 εκατ. ευρώ από την περαίωση, ενώ δεν έχουν υπολογιστεί τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας και τους ημιυπαίθριους.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθούν αρμοδιότητες σε γενικούς διευθυντές των υπουργείων για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου.

Ο Κ. Καραμανλής δεν είναι... Ιρλανδός

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συνέκρινε τον προκάτοχό του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, λέγοντας πως σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, ο Μπράιαν Κάουεν πήρε μέτρα, ανέλαβε το πολιτικό κόστος και δεν οδήγησε τη χώρα του σε πρόωρες εκλογές, αντίθετα με ότι έκανε την αντίστοιχη περίοδο ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com