Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τις συγκοινωνίες

Χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις συγκοινωνίες δηλώνουν έτοιμοι να απαντήσουν με νέες απεργίες.




Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε με μικρές αλλαγές, οι οποίες κάνουν λόγο για "αντικατάσταση" και όχι κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για εξαίρεση από τη μετάταξη όσων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο έτος και έχουν δηλώσει πως θα βγουν στη σύνταξη αλλά και μεταβατικό διάστημα τριών χρόνων για τιν ισχύ των οργανογραμμάτων.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο νόμου προβλέπει κατά αντιστοιχία με το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ την επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση των κανονισμών εργασίας, των συμβάσεων αλλά και των οργανογραμμάτων. Ακόμη προβλέπει υποχρεωτικές μετατάξεις για περίπου 1.500 άτομα.

Επίσης, ανοίγει ο δρομος για τη δημιουργία δυο εταιρειών, μια για τα λεωφορεία και τα τρόλευ και μια άλλη για τα μέσα σταθερής τροχιάς. Επίσης φέρνει την “απειλή” για καθιέρωση συμβάσεων εργασίας σε περίπτωση που οι διοικήσεις των νέων εταιρειών δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία με τους εργαζόμενους. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν επαφές της κυβέρνησης με τα σωματεία, γεγονός που είχε προκαλέσει και μια ανακωχή από την μεριά των εργαζομένων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com