Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας

Η εικόνα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός είναι φέτος θετική, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για νέα αξιοπιστία της χώρας.



Ένα χρόνο νωρίτερα, ξένοι δημοσιογράφοι κυνηγούσαν τον έλληνα πρωθυπουργό στους διαδρόμους του Νταβός, εν μέσω του οργίου φημών για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

"Αναγνωρίζεται από όλους η μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων, οι κόποι και οι θυσίες τους, η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και οι νέες προοπτικές και η ελπίδα που διαμορφώνεται πια για το μέλλον", δήλωσε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ.

"Αυτή την κατάκτηση, όλοι πρέπει να την προασπίσουμε, όπως κάνει και η Κυβέρνηση, όπως θέλει και ο Ελληνικός λαός", κατέληξε η δήλωσή του.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν βρίσκεται στον "οδικό χάρτη" της κυβέρνησης.
Γ. Παπανδρέου: Η Ε.Ε. εξετάζει την στήριξη των προβληματικών τραπεζών

Το ενδεχόμενο της επανακεφαλαιοποίησης ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο του αμερικάνικου μοντέλου TARP, εξετάζεται από την Ε.Ε. όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Νταβός τόνισε πως η Ε.Ε. εξετάζει σοβαρά συλλογική λύση για την επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που χρειάζονται χρηματοδότηση.

Τα ζητήματα που είναι στο τραπέζι στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούν στο φορέα που θα στηρίξει τις τράπεζες και το εάν θα είναι η ΕΚΤ ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com