Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Το θρίλερ με τους μετανάστες στη Νομική κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 250 ομήρων οδύσσεια

"Ομηροι ποικίλων παραγόντων της δημόσιας, πολιτικής, κομματικής, επιστημονικής και ιδιωτικής ζωής βρίσκονται οι 250 μετανάστες που μετά από διαπραγματεύσεις συμφώνησαν τα μεσάνυχτα να εγκαταλείψουν τη Νομική και να κλειστούν σε κτήριο επί της οδού Πατησίων, σχέδιο που κόλλησε στις 2 το πρωί".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελλάδα, το μπάχαλό σου!... Κωμικοτραγική επιχείρηση

"Αν και αναμενόταν «μαύρα μεσάνυκτα» να αποχωρήσουν οι 237 λαθρομετανάστες και οι αλληλέγγυοι αριστεριστές από το κτίριο της Νομικής, παίζοντας όλη μέρα με την κυβέρνηση και το πανεπιστημιακό άσυλο, τελικά στις 2 τα ξημερώματα ήρθαν τα πάνω κάτω".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Πως θα πάρετε σύνταξη από ΙΚΑ και ΟΓΑ

"Οι αλλαγές στο ΙΚΑ είναι σημαντικές. Κατά το υπουργείο Εργασίας οι συντάξεις για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι 31/12/2014 στο ΙΚΑ, δεν έχουν ουσιαστικά καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού. Η πρόβλεψη για 2% για κάθε έτος ασφάλισης από 1/1/2013 και μετά, ισχύει ούτως ή άλλως στο ΙΚΑ αφού για τα 35 έτη ασφάλισης προβλέπεται ποσοστό αναπλήρωσης 70% επί του συντάξιμου μισθού".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χάος με σφραγίδα Παπουτσή

"Η λευκή απεργία Παπουτσή και η βεντέτα του με την Νταλάρα (εξαδέλφη του Ραγκούση) έβαλε τους λαθραίους στη Νομική".

ΕΘΝΟΣ: Θέατρο Σκιών με κομπάρσους λαθρομετανάστες

"Αρση του Ασύλου αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο. Αποκλεισμένη η περιοχή πέριξ της Νομικής από χθες το απόγευμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος ο εθνάρχης της ορθοδοξίας

"Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια η εκκλησία, η ορθοδοξία και η Ελλάδα ένοιωσε τον πόνο και την ορφάνια από τον χαμό του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπέκυψαν στον εκβιασμό των καταληψιών - μουσουλμάνων

"Η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την αιματοχυσία διαπραγματευόταν με τις ώρες τους όρους των καταληψιών, οι οποίοι έλεγαν πως εάν μπει μέσα στη Νομική η αστυνομία, να φέρετε και τα φέρετρά μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πτυχίο» στα κολέγια εδώ και τώρα ζητούν οι Βρυξέλλες

"Σαφές μήνυμα από Κομισιόν: «Αλλάξτε» το νόμο ή θα καθίσετε στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου». Η πλήρης αναγνώριση των σπουδών τύπου franchise αυστηρός όρος και στο Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: Παραίτησις: άγνωστη λέξις

"Ολοι καταγγέλλουν την πολυνομία, την γραφειοκρατία και την διαφθορά, αλλά με την στάση τους την συντηρούν. Κανένας δεν φεύγει. Ετσι, όλοι συμμετέχουν στο γενικό «μπάχαλο», όπως το απεκάλεσε προ ημερών ο Πρωθυπουργός. Με πρώτο τον ίδιο, ο οποίος το ανέχεται".

Η ΑΥΓΗ: Να μην ξεχαστούν οι μετανάστες

"Οι ψύχραιμες φωνές, με επίκεντρο την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικράτησαν τελικά στο αδιέξοδο της Νομικής. Τα μεσάνυχτα επετεύχθη συμβιβαστική λύση και οι 250 απεργοί πείνας μεταφέρθηκαν σε άλλο κτήριο (Πατησίων και Ηπείρου), όπου θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονταν αρχικά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νύχτα αγωνίας

"Μετά την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και το τελεσίγραφο της κυβέρνησης, η Νομική Σχολή και το κέντρο της Αθήνας αποκλείστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ξεκίνησε και προσπάθεια για ειρηνική επίλυση του προβλήματος με τη μετάβαση των απεργών πείνας σε άλλο κτίριο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παζάρια και τελεσίγραφο στη Νομική

"Σε ένα ανεξήγητο παζάρι, με απρόβλεπτες περιπλοκές που κατέληξαν σε τελεσίγραφο, εξελίχθηκαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους καταληψίες παράνομους μετανάστες της Νομικής Σχολής Αθηνών, παρότι αρχικά είχε επιτευχθεί συμφωνία για τη λήξη της ομηρίας του ιστορικού κτιρίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Επικίνδυνο παιχνίδι με το άσυλο

"Στο Πολυτεχνείο αργά το απόγευμα ο πρύτανης, ενώ οργίαζαν οι φήμες περί παραίτησής του. Ηξεις αφήξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση των περίπου 300 μεταναστών από τη Νομική".

Ο ΛΟΓΟΣ: Διαπραγματεύσεις για το αυτονόητο...

"Πολύωρες διαπραγματεύσεις για την εκκένωση της Νομικής από τους λαθρομετανάστες διεξάγονταν μέχρι αργά χθες βράδυ. Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου ζήτησε τη συνδρομή της εισαγγελίας για την εκκένωση του χώρου ενώ διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνταν τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του υπουργού, Χρ. Παπουτσή, και εκπροσώπων των μεταναστών, όσο και στο κτίριο της Νομικής".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Οι φτωχοδιάβολοι στη φυλακή. Η συμμορία της Siemens στα σαλόνια

"Η οικονομία της χώρας παραδόθηκε στη συμμορία της Siemens μέσω εκατοντάδων προνομιακών συμβάσεων που στοίχισαν και στοιχίζουν στον ελληνικό λαό πολλά δισ. ευρώ. Ο λόγος ήταν το μαύρο πολιτικό χρήμα, που αφορά συνολικά την πολιτική ζωή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή επαγρύπνιση με αφορμή τα γεγονότα στη Νομική

"Αρση του ασύλου αποφάσισαν οι Πρυτανικές αρχές. Παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να μην ασκηθεί βία κατά των μεταναστών, να ικανοποιηθούν τα άμεσα δίκαια αιτήματά τους".

ΤΑ ΝΕΑ: Τους μετακόμισαν από τη Νομική το ξημέρωμα

"Στις 3.30 τα ξημερώματα αποχώρησαν τελικά οι 250 παράνομοι μετανάστες, μαζί με δεκάδες υποστηρικτές τους, από τη Νομική. Είχε προηγηθεί πολύωρη διαπραγμάτευση έπειτα από την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου που έγινε με αίτημα του πρύτανη της Σχολής".

City Press: Προετοιμασία αναδιάρθρωσης

"Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία προλείανε με δηλώσεις του το έδαφος. Γ. Παπανδρέου: Δεχόμαστε μόνο επιμήκυνση της προθεσμίας αποπληρωμής του δανείου από Ε.Ε. και ΔΝΤ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στο ευρω-σκαμνί για την Κορώνεια".

Οικονομικές εφημερίδες

ΕΞΠΡΕΣ: Ρευστότητα 2 δισ. ευρώ στην αγορά μέσω ΕΤΕπ

"Δανεισμός για το 2011 ύψους 2 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 3.000 άτομα εξασφαλίστηκε μέσω της νέας συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οχι» σε αναδιάρθρωση χρέους. Αισιόδοξο μήνυμα Παπανδρέου από Νταβός

"Κατηγορηματικές διαψεύσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους από τον επίτροπο Ολι Ρεν και τον Ζ. Κ. Τρισέ επικεφαλής της ΕΚΤ. Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επίσης διέψευσε αυτά τα σενάρια. Θετικά κρίνει το ΔΝΤ τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβε η Ελλάδα".

ΚΕΡΔΟΣ: Σχέδιο επαναγοράς χρέους

"«Οχι» στην αναδιάρθρωση, «ναι» στην υπό προϋποθέσεις επαναγορά του χρέους είναι το μήνυμα που στέλνει από το Νταβός η ελληνική κυβέρνηση - ένα μήνυμα, που έρχεται εν μέσω καταιγιστικών σεναρίων είτε για «εθελούσια αναδιάρθρωση» είτε ακόμη και για αναγκαστικό κούρεμα (haircut) των ελληνικών κρατικών ομολόγων προκειμένου να αρθεί ο κλοιός του χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ελκυστικό το σενάριο για την επαναγορά του χρέους".

"Η επαναγορά του ελληνικού χρέους με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) φαίνεται να αποτελεί το πιο ελκυστικό σενάριο για την κυβέρνηση, η οποία, ενώ αποκλείει την αναδιάρθρωση, φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει το γερμανικό σχέδιο".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com