Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες , οι ποινές κατά των φοροφυγάδων και οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, οι αλλαγές στις συντάξεις, το σχέδιο νόμου για τα τυχερά παιχνίδια που προβλέπει άδειες για 30.000 «φρουτάκια», οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο αλλά και η υποψηφιότητα για Οσκαρ της ελληνικής ταινίας «Κυνόδοντας» είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


"Ε": "Στη φυλακή για 5.001 ευρώ χρέος!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τις πλέον αυστηρές ποινές έναντι φοροφυγάδων και οφειλετών ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία".

Η ΑΥΓΗ: "Υπό διωγμόν άσυλο - μετανάστες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου ζητούν Παπανδρέου και Σαμαράς με αφορμή την απεργία πείνας 250 μεταναστών στη Νομική Αθήνας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελλάδα, το μπάχαλό σου!... Πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης-Πανεπιστημιακών για την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το... «κρυφτό» συνεχίζουν να παίζουν κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, οδηγώντας σε αδιέξοδο το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την κατάληψη της Νομικής από 237 λαθρομετανάστες και φοιτητές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερή Ενότητα)".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στέλνουν στη φυλακή εκατοντάδες χιλιάδες μικροοφειλέτες του Δημοσίου"

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "χιτλερικού τύπου πογκρόμ" που εξαπολύει η κυβέρνηση της Τρόικας στους μικρούς και μεσαίους του εμπορίου και των επιχειρήσεων. Η χώρα μετατρέπεται "σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης μικροοφειλετών προς το Δημόσιο" αναφέρει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιές συντάξεις θα «πονέσουν»."

Η εφημερίδα γράφει ότι "γλυκιά ανάμνηση θα είναι οι 13ος και 14ος μισθός για τους συνταξιούχους, καθώς σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες δεν προβλέπεται να ξαναδοθούν μέχρι το... 2060".

ΕΘΝΟΣ: "Φορολογία με πλαφόν για 11 επαγγέλματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με εκπλήξεις το φορολογικό νομοσχέδιο. Καθιερώνεται νέο σύστημα για τη δήλωση του εισοδήματος σε 11 κατηγορίες επαγγελματιών. Αυτόφωρο, προφυλακίσεις και αυστηρές ποινές έρχονται για όσους φοροδιαφεύγουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το... «παιδί της διασποράς» προστατεύει το «ρεσάλτο»!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρούπι δεν κάνουν οι λαθρομετανάστες «μας» από τη Νομική όπου έχουν εγκατασταθεί από προχθές. Την ίδια ώρα οι κυβερνώντες, με επικεφαλής το «παιδί της Διασποράς» ναι μεν δηλώνουν ότι το γεγονός αυτό είναι «απαράδεκτο» από την άλλη όμως προστατεύουν τους καταληψίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σοκ! 152 βουλευτές στα κατάστιχα της Ζίμενς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός μαζί με τον Σαμαρά έπρεπε να πάνε στη Γερμανία και να απαιτήσουν από τη γερμανική κυβέρνηση να δώσει όλα τα ονόματα, επισημαίνει ο κ. Κεφαλογιάννης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τροχονόμος υπουργός κράτος «οπερέτα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "γνώριζαν εδώ και ημέρες για το σχέδιο κατάληψης της Νομικής. Δεν έλαβαν κανένα μέτρο από την ώρα που ξεκίνησαν οι μετανάστες από την Κρήτη μέχρι την εισβολή στο κτίριο".

ΕΣΤΙΑ: "Τα παιδία παίζει με την φορολογία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επί τέλους είναι δυνατόν να υφίστανται οι πολίτες τα επίχειρα μιας πολιτικής που χαράσσεται από μαθητευόμενους μάγους; Η φορολογική πολιτική του τελευταίου έτους με τις σημερινές τροποποιήσεις της δείχνει ότι τα παιδία παίζει...".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δραματική μείωση των συντάξεων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συντάξεις πείνας μέχρι το 2060 και αύξηση των ορίων ηλικίας καταδεικνύουν οι μελέτες για τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Βασική παραδοχή των μελετών είναι η οριστική περικοπή της 13ης και της 14ης σύνταξης, ενώ σε κατάσταση κατάρρευσης βρίσκονται και τα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου καθώς εκκρεμούν 36.500 αιτήσεις συνταξιοδότησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αμηχανία μπροστά στους καταληψίες...".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το σύνηθες σκηνικό της αλληλοεπίρριψης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και πρυτανικών αρχών συνοδεύει τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ανοιξε ο δρόμος για το «κούρεμα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλο και πιο κοντά το ευρωομόλογο, μετά την επιτυχή πρώτη έκδοση του 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κατάργηση του ασύλου;".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνεχίζονται οι αντιδράσεις κομμάτων, αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας για την υπόθεση της εισόδου μεταναστών στο κτίριο της Νομικής.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των μεταναστών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΚΚΕ: Οι φοιτητές να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργησή του. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεως που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ. ΜΑΣ: η παύση λειτουργίας της σχολής στοχοποιεί τα θύματα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δια νόμου ύποπτοι για φοροδιαφυγή!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ελάχιστα ποσά εισοδήματος θα πρέπει να δηλώνουν 11 κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών για να μη θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αλλιώς θα μπαίνουν στη μαύρη λίστα της Εφορίας και θα καλούνται για έλεγχο".

City Press: "Χάος με τους μετανάστες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δηλώνουν αποφασισμένοι για σκληρούς αγώνες στην υπό κατάληψη Νομική. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε προειδοποιηθεί για τη μετακίνησή τους από τα Χανιά, αλλά δεν αντέδρασε. Η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα εμφανίζεται... θετική στα αιτήματά τους".

Metro: "Επιδόματα τέλος με τις μετατάξεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χάνουν τα μισθολογικά τους προνόμια όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται. Δεν θα μπορούν να διατηρούν τυχόν επιπλέον αποδοχές, σύμφωνα με την εγκύκλιο Σαχινίδη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ""Φοροκυνηγητό με εξοντωτικές ποινές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πληθυσμός και εισόδημα «τεκμήρια» για τον έλεγχο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ασφυκτικό «κλοιό» κατά της φοροδιαφυγής, με άμεσο έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν ετήσιο καθαρό εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και κάτω από 15.000 ευρώ σε πόλεις κάτω των 50.000 κατοίκων και προσωποκράτηση με αυτόφωρη διαδικασία για μη απόδοση ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμων χρεών, προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μέτρα-σοκ για φοροφυγάδες. Αυτόφωρο για ΦΠΑ - ληξιπρόθεσμες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης μέχρι και δέκα έτη, αυτόφωρο για μη απόδοση ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, άρση τραπεζικού απορρήτου με συνοπτικές διαδικασίες, δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλο-οφειλετών και φοροφυγάδων προβλέπει το προσχέδιο του νομοσχεδίου, με στόχο τα ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής να τιμωρούνται άμεσα και αποτελεσματικά, έτσι ώστε να επιτευχθεί φορολογική συμμόρφωση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η φορολογική ανατροπή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακριβαίνουν οι χρηματιστηριακές συναλλαγές, ελαφρύνονται τα μερίσματα. Διαρκές αδίκημα η μη απόδοση του ΦΠΑ. Θα ασκείται δίωξη για καθυστερούμενες άνω των 4 μηνών οφειλές. Ασύμφορη η προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια. Προαιρετική η χρήση της φοροκάρτας. Με διαγωνισμό οι φοροελεγκτές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιες αλλαγές εισάγονται στο φορολογικό σύστημα".

"Τεκμήριο εισοδήματος από 15.000 έως και 25.000 ευρώ καθιερώνει για τους ελεύθερους επαγγελματίες το υπουργείο Οικονομικών για να «κλειδώσει» τον ελάχιστον φόρο που θα καταβάλλουν κάθε χρόνο, ενώ αυξάνει στο 2 τοις χιλίοις το φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και μειώνει τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων" αναφέρει η εφημερίδα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com