Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μπαίνει «μαχαίρι» στις πρόσθετες αμοιβές για μετατάξεις

Δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους έχουν μεταταγεί σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα κρύβει η εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.


Σε εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 3845 και 3899 του 2010 εφαρμόζονται περικοπές που φτάνουν ως και το σύνολο της προσωπικής διαφοράς που λάμβαναν εργαζόμενοι που με διάφορες ρυθμίσεις μετατάχθηκαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η προσωπική διαφορά ήταν, σε κάποιες περιπτώσεις, ένα επιπλέον ποσό που λάμβανε ο εργαζόμενος μετά τη μετάταξή του στην περίπτωση που οι αποδοχές στο φορέα υποδοχής ήταν χαμηλότερες από εκείνες που λάμβανε στον αρχικό του εργοδότη.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση των εργαζομένων στην κρατική Ολυμπιακή, για τους οποίους ο σχετικός νόμος του 2008 προέβλεπε την αρχική καταβολή 500 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να καλυφθεί η μισθολογική διαφορά που θα προέκυπτε μετά τη μεταφορά τους από τον αερομεταφορέα σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους αλλά και για όσους ακόμα προβλέπονταν η καταβολή τέτοιων ειδικών ποσών η εγκύκλιος ορίζει ότι:

- Οσοι μετατάσσονται μετά την 1.1.2011 δεν θα λαμβάνουν το ποσό της προσωπικής διαφοράς

- Οσοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε υπηρεσία του δημοσίου το 2010 χάνουν πλέον αυτό το ποσό.

- Οσοι είχαν μεταταχθεί μέχρι και τις 31.12.2009 θα λαμβάνουν την προσωπική διαφορά, η οποία όμως έχει περικοπεί δυο φορές στη διάρκεια του 2010 στο πλαίσιο των γενικότερων ρυθμίσεων για περιστολή στην καταβολή των επιδομάτων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com