Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τρισέ : Η ΕΚΤ θα κάνει ότι χρειάζεται για τον πληθωρισμό

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, επανέλαβε πως οι σχεδιαστές της νομισματικής πολιτικής θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για τη συγκράτηση του πληθωρισμού και η αξιοπιστία της ΕΚΤ σχετικά με τη σταθερότητα των τιμών παραμένει ανέπαφη.


Τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιούργκεν Στάρκ και ο Γκι Κουάντεν του Βελγίου, δήλωσαν χθες πως οι αρμόδιοι θα δράσουν για να συγκρατήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις και τις δευτερογενείς επιπτώσεις τους, εννοώντας τις απαιτήσεις των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς τους που να αντισταθμίζουν τα υψηλότερα κόστη διαβίωσης.

Με δεδομένη την τάση αύξησης του γερμανικού και ευρωπαϊκού πληθωρισμού, οι νομισματικές αρχές αναζητούν τρόπους συμπίεσης της ανοδικής τάσης των τιμών χωρίς να εκτρέψουν την άνιση οικονομική ανάκαμψη στην πληττόμενη από την κρίση χρεών Ευρωζώνη. Ο Τρισέ και ο Σταρκ δήλωσαν πως επί του παρόντος τα τρέχοντα επιτόκια είναι επαρκή.

Όπως τόνισε ο Τρισέ, "οι προσδοκίες στην Ευρώπη για τον πληθωρισμό συνδέονται με αυτό που θεωρούν ως απειλή, αλλά αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε είναι πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ΕΚΤ να ελέγξει τις πληθωριστικές πιέσεις".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com