Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Χρεοκοπία Ελλάδος και Ιρλανδίας βλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg

Μέσα στην προσεχή πενταετία τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών του, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.


Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.

Το 75% των ερωτηθέντων προβλέπει ελληνική χρεοκοπία, ενώ το 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι αναφορικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία της Πορτογαλίας, ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της Ισπανίας.

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ίδιας της ευρωζώνης, ποσοστό 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τούτο θα πραγματοποιηθεί και οι περισσότεροι εξ αυτών τοποθετούν χρονικά την κατάρρευση εντός της επομένης πενταετίας. Αντίθετα, ποσοστό 48% εκτιμά ότι τούτο δεν θα συμβεί ποτέ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com