Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Καμπάνα» Επ. Ανταγωνισμού σε 5 εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας

Στα 680.000 ευρώ περίπου, ανέρχεται το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε πέντε επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας εξαιτίας σύμπραξης που αντικρούει στους κανονισμούς της ομαλής λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.



Οι εταιρείες Νηρεύς, Σελόντα, Δίας, Καλλιέργειες Υδρόβιων Οργανισμών και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, είχαν υπογράψει συμφωνία στις 6 Νοεμβρίου για τον περιορισμό και τον έλεγχο της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων τους στην αγορά νωπών ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας και τον καθορισμό τιμών των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τόσο τα παραπάνω, όσο και οι συνακόλουθες ενέργειες προς υλοποίηση των στόχων των πέντε, συνιστούν παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/77 για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Η απόφαση επίσης υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να παύσουν και να μην επαναλάβουν την εν λόγω παράβαση. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί συνέχιση ή επανάληψη της εν λόγω παράβασης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προειδοποιεί ότι σε κάθε μια από τις ανωτέρω επιχειρήσεις θα επιβληθεί πρόστιμο ίσιο με το 10% επί της συνολικής αξίας των πωλήσεών της.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com