Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, τα πρόβλημα που προέκυψαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά και τις αποκαλύψεις για το ΔΝΤ και οι εξελίξεις στη Λιβύη είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



"Ε": "Φορολογικό. Για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ: Δεσμεύει και τις καταθέσεις".

"το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε ένα ευρώ. Απαιτεί αμέσως την είσπραξη των χρεών, απειλώντας τους οφειλέτες με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, δέσμευση του 50% των καταθέσεων σε περίπτωση ΦΠΑ, αλλά ακόμη και δέσμευση χρημάτων που έχει να εισπράξει ο οφειλέτης από τρίτους. Οταν, όμως, χρωστάει το Δημόσιο, τότε εξοφλεί με «άυλα χρήματα», έντοκα ή ομόλογα".

Η ΑΥΓΗ: "Ομολογούν συμπαιγνία με το ΔΝΤ".

"Εκθετοι κυβέρνηση και Γ. Παπανδρέου μετά την ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2009 συζητούσαν με τον Στρος Καν για είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μετά την αποκάλυψη ότι ο Γ. Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ «Μουδιασμένο» όλο το ΠΑΣΟΚ!".

"Μουδιασμένη είναι η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις Στρος Καν για το παρασκήνιο των κινήσεων Παπανδρέου ώστε να εισέλθει η χώρα στην «αγκαλιά» ΔΝΤ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στάση μετρητών από το κράτος".

"Σε στάση... μετρητών προχωρά το Δημόσιο. Ολες οι ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν λαμβάνειν από το Δημόσιο θα πληρώνονται για τις πάσης φύσεως απαιτήσεις τους (ακόμη και επιστροφές ΦΠΑ) με ομόλογα, καθώς το ρευστό έχει πλέον μειωθεί δραματικά όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στο δημόσιο ταμείο".

ΕΘΝΟΣ: "Ο Καντάφι βομβαρδίσει τη Λιβύη".

"Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε ο βομβαρδισμός της πρωτεύουσας της Λιβύης από την αεροπορία του Καντάφι. Εκατοντάδες ο νεκροί διαδηλωτές. Οι εξελίξεις πυροδοτούν τις τιμές πετρελαίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΙΝΚΑ: Μην παραλάβετε τις «κάρτες του φακελώματός μας»!".

"Το ΙΝΚΑ δηλώνει καθέτως και οριζοντίως ότι δεν θα δεχθεί τον Μεγάλο Αδελφό. Και καλεί τους πολίτες να μην παραλάβουν την περιβόητη «Κάρτα του Πολίτη». Επισημαίνει δε ότι η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει την ταυτότητα με την «κάρτα» που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί «Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Δέκα δυσμενείς αλλαγές στις παροχές των στρατιωτικών".

"Η κυβέρνηση χωρίς διάλογο με τους θιγόμενους αποφάσισε και διέταξε: μείωση του μερίσματος για τις ορφανικές οικογένειες ακόμη και... αναδρομικά. Με ποια τρυκ περιορίζονται οι παροχές στην αεροπορία. Ψαλίδι και στο βοήθημα πένθους. Και νέα εισφορά υπέρ ΜΤΑ. Ανακοστολόγηση υπηρεσιών για το «Νίμτς»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόβουν επιδόματα που παίρνουν οι οικογένειες πεσόντων".

"Ψαλίδι» έως 50% στα μερίσματα για χήρες και ορφανά στρατιωτικών που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Μειώνουν ακόμα και το «βοήθημα πένθους» που καταβάλλουν τα Μετοχικά Ταμεία".

ΕΣΤΙΑ: "Επανακάμπτει ο κρατισμός".

"Η πρότασις συγχωνεύσεως την οποία έκανε η Εθνική Τράπεζα προς την Alpha Bank -που ως γνωστόν απερρίφθη- δεν είναι μία απλή επιχειρηματική κίνησις στον τραπεζικό χώρο. Σηματοδοτεί την εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση περί δημιουργίας ενός κρατικού τραπεζικού «πυλώνα», τον οποίο οι κυβερνώντες θεωρούν απαραίτητο για την διευκόλυνση της πολιτικής τους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Με ομόλογα θα πληρώνει το κράτος".

"Διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει ότι το «ελληνικό Δημόσιο δύναται να εξοφλεί παντός είδους υποχρεώσεις του, σε εθνικό ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο Καντάφι βύθισε τη Λιβύη στο αίμα".

"Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στη Λιβύη, όπου όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα επί τέσσερις δεκαετίες, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το μυστικό που «κρύβει» η Εθνική".

"Η ΕΤΕ έχει το 6% του δημόσιου χρέους σε ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό της, περίπου 20 δισ. ευρώ, ποσό που «τρομάζει» την Alpha σε περίπτωση «κουρέματος». Γι΄αυτό και στην ανακοίνωσή του ο Γ. Κωστόπουλος κάνει λόγο για «αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί»".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τέλος εκπτώσεων έναρξη χρεοκοπιών".

"Τα 7,5 δισ. ευρώ θα ξεπεράσει το δημοσιονομικό κόστος από το κλείσιμο 120 περίπου χιλιάδων επιχειρήσεων σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αύριο απεργούμε διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ".

"Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα απεργούν και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ. Μαζί τους, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες απαντούν σαν μια γροθιά με μέτωπο απειθαρχίας και ανυπακοής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Θα συμψηφίζονται τα χρέη με το Δημόσιο".

"Φόροι και άλλες οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες θα μπορούν να συμψηφίζονται με φόρους που εκείνοι πρέπει να του καταβάλουν, σύμφωνα με το νέο φορολογικό".

City Press: "Εκτός ελέγχου το χρέος του Δημοσίου".

"Πρωτοφανής αύξηση το 2010. Εφτασε ήδη τα 340.2 δισ., που αντιστοιχεί στο 149% του ΑΕΠ".

Metro: "«Δεν πληρώνω» λέει και η αγορά".

"Ενας τους τρεις εμπόρους προειδοποιεί με διακοπή πληρωμών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. «Καμπανάκι» για απώλεια εσόδων 8 δισ. ευρώ από τα λουκέτα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ολες οι αλλαγές στο φορολογικό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Φυλάκιση για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ".

"Φυλάκιση για οφειλές προς το Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ προβλέπει το τελικό κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων του νομοσχεδίου, για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προβλέπεται φυλάκιση έως 1 έτους, ενώ για χρέη 10.000 ευρώ η ποινή ορίζεται σε τουλάχιστον 6 μήνες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε θέσεις μάχης όλες οι τράπεζες".

"Απομακρύνθηκε χθες το ενδεχόμενο νέας προσέγγισης μεταξύ των διοικήσεων Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας. Από την πλευρά της η Alpha Bank, με ανακοίνωση του εκτελεστικού προέδρου της Γ. Κωστόπουλου, προς τους εργαζόμενους της τράπεζας, επαναλαμβάνει ότι οι όροι της πρότασης της Εθνικής είναι ασύμφοροι και την ανησυχία όσον αναφορά την τρέχουσα συγκυρία που ενέχει αβεβαιότητες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φλέγεται η αγορά πετρελαίου".

"Φωτιές στο διεθνές πετρελαϊκό κατεστημένο άναψε η μεγάλη πυρκαγιά που από χθες κατακαίει και σύμβολα του λιβυκού καθεστώτος στην Τρίπολη, πυροδοτώντας μία άνοδο του μαύρου χρυσού στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών και προκαλώντας αλυσιδωτή αντίδραση στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων και ειδικά του χρυσού".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παραμένει «ποινολόγιο» στο φορολογικό νομοσχέδιο".

"Αυστηρότερο γίνεται πλέον το καθεστώς των ποινών, χρηματικών και στερητικών της προσωπικής ελευθερίας, για όσους συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν. Η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στην ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com