Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Φ. Σαχινίδης: Θα επικροτήσουμε κάθε πρωτοβουλία για τις τράπεζες

Η κυβέρνηση θα επικροτήσει κάθε πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε πιο ισχυρό κεφαλαιουχικά και πιο ικανό να αντεπεξέλθει στα προβλήματα τραπεζικό σύστημα τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη σχετικά με την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για συγχώνευση με την «Alpha Bank».



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υφυπουργό να ξεκαθαρίσει αν η κυβέρνηση θα υποστηρίξει και την φημολογούμενη συγχώνευση της Eurobank και της Alpha Bank.

Από την πλευρά του, ο Φ. Σαχινίδης απέφυγε να τοποθετηθεί και τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είχε τα προβλήματα που είχαν τράπεζες του εξωτερικού, αλλά το πρόβλημά του προκύπτει από το γεγονός ότι υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας συμπαρασύρθηκε και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό εξάρτησης από την ΕΚΤ.

Πρόσθεσε δε ότι η αρχιτεκτονική του τραπεζικού συστήματος δεν υπαγορεύεται από τις κυβερνήσεις αλλά από τις συνθήκες που διαδραματίζονται στην Οικονομία.

Ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις κινήσεις δημιουργίας καρτέλ "δυόμισι τραπεζών" και ο υφυπουργός Οικονομικών απάντησε: "Ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση είχε μία διάθεση για να υπαγορεύσει με συγκεκριμένο τρόπο ποια θα είναι η αρχιτεκτονική του τραπεζικού συστήματος μετά την κρίση θα ήταν πολύ δύσκολο να οδεύσει την διαδικασία ώστε από ένα σύνολο τραπεζών που υπάρχει σήμερα να καταλήξουμε σε «δυόμισι τράπεζες»".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com