Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα Ψωμιάδη αντιπολίτευσης για την Κορώνεια

Μονομαχία Ψωμιάδη - αντιπολίτευσης γύρω από την Κορώνεια, γι άλλη μια φορά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.




Η άγρια κόντρα ξεκίνησε με ερώτηση του ευρωβουλευτή (και περιφερειακού συμβούλου) των Οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου, από τον οποίο τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μπάμπης Μπαρμπουνάκης (ΠΑΣΟΚ).
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Παν. Ψωμιάδη, ότι ως νομάρχης, έπρεπε να έχει ξεκινήσει συζήτηση το έτος 2005, πριν την αναθεώρηση του μάστερ πλαν. Επίσης ότι το έργο ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, και ότι μόνο 25 αγρότες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εξυγίανσης της περιοχής ενώ δεν έκλεισαν οι 2200 γεωτρήσεις, ούτε τοποθετήθηκαν τα υδρόμετρα που αγοράστηκαν για να μετρούν την κατανάλωση του νερού.
Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης από την πλευρά του, απάντησε σε σκληρή γλώσσα ότι "όλα είναι ψέμματα" και κατηγόρησε την ευρωβουλή για τις πρόσφατες αποφάσεις της λέγοντας "είχα άλλη εικόνα, νόμιζα ότι εκεί ήταν σοβαροί άνθρωποι". Υπενθύμισε πως από τα 21 υποέργα που προβλέπει το μάστερ πλαν για την Κορώνεια, μόνο τα 7 ήταν αρμοδιότητας της νομαρχίας, "έργα τα οποία προχωρούν, όταν τα υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτε από αυτά που τους αναλογούν", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Την ανάγκη άμεσου συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων που θα αναζωογονήσουν το οικοσύστημα και την ανάγκη υλοποίησης των έργων για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας απέναντι στην Ευρωπαική Ένωση, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιος Σώκος, που επισκέφτηκε την περιοχή.
Για την κατάσταση της λίμνης έκαναν πρόσφατα μεγάλα αφιερώματα οι εφημερίδες "Λε Μοντ" και "Γκάρντιαν".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com