Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αποδοκιμάστηκε ο Γιώργος σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου

Την φραστική επίθεση ομάδας περίπου 25 ατόμων δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην διάλεξη που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.



Στη διάρκεια της ομιλίας του, με θέμα την οικονομική κρίση, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Είμαστε σε δημοκρατική χώρα, ακούστε με και μετά διαμαρτύρεστε» ήταν η απάντηση του Γ. Παπανδρέου.

Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα νεαρών Ελλήνων φοιτητών άρχισε να φωνάζει «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να κλέβει το λαό». Ο πρωθυπουργός κάλεσε εκπρόσωπο τους να ανέβει στο πόντιουμ και να μιλήσει αλλά κανείς δεν δέχθηκε την πρόσκληση. «Μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε τα προβλήματα», σχολίσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ένας από τους φοιτητές, απήυθηνε ερώτηση στον πρωθυπουργό, για το κατά πόσον υπάρχει αληθινή δημοκρατία στην Ελλάδα. «Νομίζετε ότι εγώ είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση αυτή ; Οι διαμαρτυρίες ωστόσο από μόνες τους δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Εσείς οι νέοι φέρτε μας τις ιδέες σας, τις δημιουργικές σας ιδέες» ήταν η απάντηση που πήρε.

Όσον αφορά στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «οι Έλληνες δουλεύουν πιο πολύ από όλους στην Ευρώπη» .

Η επεισοδιακή αυτή διάλεξη, ήρθε μια μερα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με όλους τους κορυφαίους πολιτικούς της Γερμανίας και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Καγκελάριο Μέρκελ, το απόγευμα της Τρίτης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com