Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Πεταλωτής: Δεν κρύψαμε τίποτε για τις επαφές με το ΔΝΤ

Όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα, λόγω του δημοσιεύματος της «Καθημερινής της Κυριακής» περί επαφών Παπανδρέου-Στρος Καν τον Δεκέμβριο του 2009, «διυλίζουν τον κώνωπα» και «ανακαλύπτουν σήμερα την Αμερική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν κρατηθεί κρυφές. Επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που παρέδωσε την ελληνική οικονομία.



Ο Γ. Πεταλωτής επικαλέστηκε δημοσιεύματα εκείνης της 11ης Δεκεμβρίου 2009, της "Ελευθεροτυπίας", αλλά και της "Καθημερινής", τα οποία έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αναφορικά με το περιεχόμενο εκείνων των επαφών, δήλωσε πως "Δεν ήταν διαπραγματεύσεις. Ήταν συζητήσεις που γίνονταν και είχαμε υποχρέωση, αλλά και πατριωτικό καθήκον αυτές τις συζητήσεις να τις κάνουμε".

"Δεν κρύψαμε ποτέ τίποτε. Αυτοί που έκρυβαν ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν τη χώρα τον Οκτώβριο του 2009, ήταν αυτοί που λιποτάχτησαν αποκρύπτοντας την αλήθεια, τόσο από τους Έλληνες πολίτες, όσο και από τους εταίρους", πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για "αντιφάσεις" στην κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως από τη μία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι άργησε να πάρει μέτρα και από την άλλη ότι μιλούσε προώρα με το ΔΝΤ.

Κληθείς να απαντήσει ποιός είναι υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου -με αφορμή την παραδοχή Παγκάλου ότι υπάρχουν προβλήμαρα- ο Γ. Πεταλωτής απάντησε, ο πρωθυπουργός. "Άρα ο κ. Πάγκαλος αναφερόταν στον Πρωθυπουργό;" ήταν η επόμενη ερώτηση, στην οποία απάντησε, "Ρωτήστε τον κ. Πάγκαλο".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com