Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΝΔ: Δεν πήραμε απάντηση για τις δηλώσεις Στρος-Καν

Επανήλθε στο θέμα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν η Νέα Δημοκρατία, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



"Απάντηση δεν πήραμε. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί σιωπά η κυβέρνηση και προσπαθεί να αλλάξει συζήτηση. Όπως καταλαβαίνει πολύ καλά και τι πραγματικά έχει συμβεί", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος τη Ν.Δ. έκανε λόγο για πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής του μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και την ανάγκη διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε δε ότι "η ΝΔ σταθερά και ξεκάθαρα υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής λύσης" και επισήμανε ότι το κόμμα του θεωρεί "αυτονόητη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Αυτό άλλωστε επιβάλλουν και λόγοι ισότιμης αντιμετώπισης σε σχέση με την Ιρλανδία".

Ακόμη κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει οποιαδήποτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, υποστηρίζοντας ότι η επιμήκυνση έχει αποφασιστεί από τις 28 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Eurogroup".

Όσον αφορά στα σενάρια πρόωρων εκλογών τόνισε ότι "η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών" και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αυτό είναι που διακινεί τέτοια σενάρια. "Αυτοί βγαίνουν, αυτοί τα διαρρέουν, αυτοί τα μαζεύουν, αυτοί τα ξαναβγάζουν. Τώρα ξεκινούν τις διαρροές για ανασχηματισμό. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει προ αδιεξόδου", πρόσθεσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com