Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Με «Hummer» στα Μάλγαρα οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων “Hummer” και πυροσβεστικών αυτοκινήτων κατασκευής της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ.



Οι εργαζόμενοι θα παρατάξουν τα οχήματα στις δύο πλευρές της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και θα μοιράζουν στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό για την έλλειψη ρευστότητας που έχει φέρει σε δεινή κατάσταση την άλλοτε κραταιά αμυντική βιομηχανία, χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία.

Η ΕΛΒΟ έχει σήμερα στις γραμμές παραγωγής πρόγραμμα κατασκευής 309 οχημάτων για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου, καθώς και κάποιες ανακατασκευές για τον ελληνικό στρατό, έργα που παραμένουν «παγωμένα», λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΛΒΟ, έδωσαν στις αρχές Φεβρουαρίου δεκαπενθήμερη πίστωση χρόνου για την επίλυση του ζητήματος της ρευστότητας και η διοίκηση είχε δεσμευτεί για ομαλοποίηση της κατάστασης σε σύντομο διάστημα. Ωστόσο η προθεσμία παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα.

Λύση θα μπορούσε να αποτελέσει το άνοιγμα νέας γραμμής πίστωσης από τράπεζες για τη χορήγηση δανείου 15 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης και επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για έκδοση εγγυητικών επιστολών, με εγγύηση του δημοσίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Γεώργιο Μαυρομάτη, οι τέσσερις τράπεζες που έδειξαν ενδιαφέρον έθεσαν τόσους πολλούς όρους που δεν υπήρξε εξέλιξη. Πιθανολογεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας περιμένει εξελίξεις σ' αυτό το μέτωπο προτού οριστεί ημερομηνία πραγματοποίησης νέας γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Η προγραμματισμένη για τις 26 Ιανουαρίου τελευταία γενική συνέλευση που είχε ματαιωθεί λόγω τριών κατά σειρά αναβολών, θα ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΒΟ κατά περίπου 24 εκατ. ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com