Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνήγορος του Πολίτη: Η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για το Sea Diamond

Αδράνεια στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και στα συναρμόδια υπουργεία, καταλογίζει πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τις επιπτώσεις του ναυαγίου του Sea Diamond στη Σαντορίνη. Προτείνει την άμεση σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης και την μεταφορά αρμοδιοτήτων για παρόμοια περιστατικά στις κεντρικές υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων.



Όπως αναφέρει, τέσσερα χρόνια μετά τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού κινδύνου. Συγκεκριμένα ο ΣτΠ αποφάνθηκε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Νησιού και τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και ΠΕΧΩΔΕ δεν εκτίμησαν τις επιπτώσεις του ναυαγίου στην περιοχή.

Πρότεινε την άμεση σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης και αναλόγως με τα αποτελέσματα της να χαρακτηριστεί όλο ή τμήμα του ναυαγίου ως απόβλητο.

Ζητάει ακόμα να τροποποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε σε περιπτώσεις ναυαγίων να συντάσσονται υποχρεωτικά ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες καθώς και να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες αντιμετώπισης των περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από ναυάγια από τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία στις κεντρικές υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com