Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα συμπεράσματα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι τελικές ρυθμίσεις για εξαγορά πλασματικών χρόνων, το τρίτο μαχαίρι σε μισθούς ΔΕΚΟ και Δημόσιου, οι νέες πανελλαδικές, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



"Ε": "Τρίτο μαχαίρι σε μισθούς ΔΕΚΟ".

"Κόβονται, για τρίτη φορά, οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ενώ περικόπτονται και τα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών, ανεβάζοντας τη φετινή εισφορά τους σε περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ του αρχικώς προϋπολογισθέντος κονδυλίου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες για τη Σύνοδο Κορυφής... Ποιά τα υπέρ και ποια τα κατά για την Ελλάδα..."

"Ασφάλεια κατά του κινδύνου χρεοκοπίας δίνουν στη χώρα μας οι αποφάσεις της Συνόδου των "27", όμως η ασφάλεια που δίνουν οι μηχανισμοί διάσωσης μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκής αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αναπτυξιακή πολιτική και σε μέτρα μείωσης και νοικοκυρέματος του αδηφάγου δημόσιου τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη και με απολύσεις".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ποιοί πολιτικοί άρπαξαν τα 300.000.000 ευρώ από τις μίζες των υποβρυχίων".

"Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ άρπαξαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας από τις μίζες των μπαταρισμένων υποβρυχίων και οι εμπλεκόμενοι στο γιγαντιαίο σκάνδαλο εξακολουθούν να καλύπτονται από τους Γερμανούς και τους διακινητές του μαύρου χρήματος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μισθοί Δημόσιου. Τι θα αλλάξει σε δύο μήνες".

"Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ενα μισθολόγιο το οποίο κάτω από την πίεση της τρόικας όταν ολοκληρωθεί θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματα των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και θα επιφέρει, ειδικότερα, σαρωτικές ανατροπές στις αποδοχές των «ρετιρέ» της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας, που αναμένεται να χάσουν έως και το 20% των μισθών τους".

ΕΘΝΟΣ: "Αναδόμηση με 3 νέους υπουργούς - κλειδιά".

"Σε ενέσεις στην κυβέρνηση για την επιτάχυνση του έργου που έχει επιφορτιστεί, θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός. Στη σκακιέρα μπαίνουν τρεις νέοι υπουργοί - κλειδιά με αρμοδιότητες τα δημόσια έσοδα, τις αποκρατικοποιήσεις, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φωνή λαού οργή Θεού".

"Με μια φωνή χιλιάδες Ελληνες, κληρικοί και κοσμικοί έστειλαν, χθες, την βιομετρική κάρτα (κάρτα του πολίτη) στους... σκουπιδοτενεκέδες του Πεδίου του Αρεως και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Διεμήνυσαν δε στον Γιώργο Π. (πρωθυπουργό, ατυχώς της Ελλάδας εδώ και ενάμισυ χρόνο) και στον... υπασπιστή του Γ. Ραγκούση ότι η υποδούλωση στην Παγκόσμια Κυβέρνηση δεν θα περάσει".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέα βάρβαρα-αντιλαϊκά μέτρα και φαγωμάρα υπουργών".


"Στα κάγκελα» πολλοί υπουργοί για τις νέες περικοπές που ζητά ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και τα μεγάλα χαράτσια που παρουσιάζει στην τρόικα η κυβέρνηση. Ξεσηκωμός εναντίον Παπακωνσταντίνου. Ανασχηματισμός για «νέο ξεκίνημα» ζητούν οι περισσότεροι. Χαρές και πανηγύρια στις Βρυξέλλες, αλλά τρέμουν τώρα την αντίδραση των πολιτών για τα νέα μέτρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι τελικές ρυθμίσεις για εξαγορά πλασματικών χρόνων".

"Τι θα πληρώσετε για στρατιωτική θητεία, σπουδές, ανατροφή τέκνων, μαθητεία και χρόνο ανεργίας. 150.000 συνταξιούχοι -ακόμη και των 600 ευρώ- χάνουν το ΕΚΑΣ".

ΕΣΤΙΑ: "Συνταγή καταστροφής".

'Συνώνυμος της καταστροφής είναι η πολιτική την οποία ακολουθεί η Κυβέρνησις. Οχι επειδή το λέει η Αντιπολίτευσις, η οποία κατηγορεί διαρκώς το Μνημόνιο. Αλλά διότι η κυβερνητική πολιτική καθ΄εαυτήν είναι αδύνατον να εξαγάγη την ελληνική οικονομία από την κρίση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νομιμοποιούν τα καταπατημένα".

"Την ώρα που το υπουργείο Περιβάλλοντος αναρτά τους πρώτους δασικούς χάρτες αποτυπώνοντας τις καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται σχέδιο εκχώρησης των ακινήτων αυτών σε ιδιώτες που τα κατέχουν τουλάχιστον επί μία 25ετία έναντι χαμηλού τιμήματος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι νέες Πανελλαδικές. Εξι βασικές αλλαγές στο Λύκειο".

"Τον προθάλαμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποτελούν οι Β' και Γ' Λυκείου. Η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από την περίοδο 2013-14 θα γίνεται με εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα και οι σχολές θα καθορίζουν τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα".

City Press: "Η σειρά της Πορτογαλίας".

"Η πτώση της κυβέρνησης Σόκρατες φέρνει τη Λισσαβώνα πιο κοντά στο μηχανισμό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αρχισε κατασχέσεις η εφορία. Μπλόκο σε 300 προμηθευτές σούπερ μάρκετ".

"Μπλόκο επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών στα ποσά που οφείλουν στο Δημόσιο μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες προμηθεύουν τα σούπερ μάρκετ. Ηδη, έχει καταρτιστεί κατάλογος 300 προμηθευτών με ληξιπρόθεσμα χρέη και έχει αποσταλεί στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προσφυγή από το 2012 στο Ταμείο Σταθερότητας".

"Σε δανεισμό από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα υποχρεωθεί η Ελλάδα από το πρώτο τρίμηνο του 2012, αν στους επόμενους εννέα μήνες, το κόστος δανεισμού δεν υποχωρήσει στα επίπεδα του 5-5,5%".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com