Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι τράπεζες

Να αναλάβουν το καθήκον τους έτσι ώστε να δοθεί περισσότερη ρευστότητα στην αγορά, κάλεσε τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου



Σύμφωνα με τον υπουργό “και οι ίδιες οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προχωρήσουν σε στρατηγικές κινήσεις, σε συμμαχίες, να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους, να μειώσουν τα μεγάλα bonus που έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη τους και γενικά να δείξουν μια συμπεριφορά, η οποία είναι πιο σωστή σε σχέση με τις συγκυρίες, στην οποία βρισκόμαστε, αυτή την στιγμή”. Τόνισε πως έχουν κάνει λάθη στο παρελθλόν, δίνοντας δάνεια σε επιχειρήσεις που δεν έπρεπε και πλέον θίγουν και τις υγιείς επιχειρήσεις με τον περιορισμό της ρευστότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αν υπάρχει μια “λευκή απεργία” των εφοριακών, στην οποία να αποδίδεται η υστέρηση των εσόδων, τόνισε πως δεν έχει τέτοια ένδειξη αλλά "βλέπει" πλημμελή λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών, προαναγγέλλοντας διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος, σχετικά με την απόδοση του ΦΠΑ, πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι με αφορμή την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών με την ΓΓΠΣ, στο μέλλον ο ΦΠΑ να αποδίδεται απευθείας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com