Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ν.Δ. και στη μέση η ΕΡΤ

Tρίγωνο αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και ΕΡΤ προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση «εκτελεί προπαγανδιστικά συμβόλαια της κυβέρνησης σε βάρος της ΝΔ».



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. πεταλωτής, καταλόγισε "περίσσιο θράσος" στη Συγγρού, κάνοντας αναφορά στους μισθούς που λάμβαναν στελέχη της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή και υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούσε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση για να οργανώσει με "ψευδη τρόπο" την επικοινωνιακή πολιτική της. "Σήμερα, αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει η Ν.Δ. είναι ότι εμείς προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις ούτως ώστε να βελτιώσουμε τη δημόσια Τηλεόραση με τρόπο ώστε να επιτελεί τον ρόλο της απέναντι στον πολίτη και αυτό το αντιλαμβάνεται ο πολίτης, όχι όμως και η Ν.Δ. η οποία ας μην προτρέχει και ας μην προβαίνει σε ανούσιες ανακοινώσεις", πρόσθεσε.

"Αντί να απαντήσει, ως όφειλε, η δήθεν 'ανεξάρτητη' ΕΡΤ, έσπευσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις καταγγελίες μας και ομολογώντας -με την παρέμβασή του- ότι πράγματι η κυβέρνηση είναι ο εντολέας των συμβολαίων αυτών", ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία σε δική της ανακοίνωση ανέφερε πως "η συνεχής προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων της ΕΡΤ από τον Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μιχελάκη, δεν θα επηρεάσει την αποστολή τους, που είναι η αντικειμενική ενημέρωση".

"Αφού οι ηθικοί αυτουργοί -η κυβέρνηση δηλαδή και ο εκπρόσωπός της- ομολόγησαν έμπρακτα την ενοχή τους στα προπαγανδιστικά συμβόλαια που έχει αναλάβει να εκτελέσει η ΕΡΤσε βάρος της Ν.Δ. -ακολούθησαν και οι φυσικοί αυτουργοί. Αντί να απολογηθούν, όμως, οι εγκάθετοι της ΕΡΤ, χρησιμοποιούν σαν ασπίδα τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, για να καλύψουν τις ενοχές τους", επέμεινε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com