Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Διαδικασίες διαβούλευσης ξεκινά η Ε.Ε. για τον on-line τζόγο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαβουλεύσεις ζητώντας τη συλλογή λεπτομερών πληροφοριών και στοιχείων καθώς και τη γνώμη όλων των παραγόντων της αγοράς διαδικτυακού τζόγου,προκειμένου να σχηματίσει μία τεκμηριωμένη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης της εν λόγω αγοράς και των διαφορετικών εθνικών ρυθμιστικών συστημάτων αυτής στην Ε.Ε.




Σημειώνεται πως ο on-line τζόγος αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη δραστηριότητα στην Ευρώπη με περίπου 15.000 ιστοσελίδες ήδη ταυτοποιημένες και συνολικό ετήσιο τζίρο πάνω από 6 δισ. ευρώ το 2008 ή 7,5% της συνολικής αγοράς τζόγου. Είναι το ταχύτερα αυξανόμενο τμήμα της αγοράς τζόγου και το 2008 αναμενόταν να διπλασιασθεί σε μέγεθος μέσα σε 5 χρόνια.

Η Βρετανία είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά διαδικτυακού τζόγου δεδομένου ότι η αγορά της ηλεκτρονικού εμπορίου είναι δύο φορές μεγαλύτερη της μέσης ευρωπαϊκής. Δεύτερη μεγαλύτερη αγορά είναι η Γερμανική.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς αυτής διαφέρει από χώρα σε χώρα, αφού ορισμένες περιορίζουν ή απαγορεύουν μερικά τυχερά παιχνίδια, ενώ άλλες έχουν χαλαρότερους κανόνες. Ωστόσο, μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές το 2008 ήταν αυτές με τους αυστηρότερους κανονισμούς: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία. Πολλές χώρες αναθεώρησαν πρόσφατα τη σχετική νομοθεσία τους ή πρόκειται να το κάνουν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com